La víctima treballava en una empresa de camions a Madrid (EFE)
Madrid

Una dona se suïcida després de difondre's un vídeo sexual seu a la feina

CCOO denuncia l'empresa per no activar el protocol d'assetjament sexual, mentre que la policia ha obert una investigació

Actualitzat

Una dona s'ha suïcidat després de la difusió massiva d'un vídeo seu amb contingut sexual, a Alcalá de Henares, a Madrid. Tenia 32 anys i era mare de dos fills. Treballava en una fàbrica de camions. El vídeo es va difondre massivament entre els companys de feina, que el van anar reenviant fins arribar pràcticament a tots els treballadors de l'empresa Iveco, uns 2.500.

Segons denuncien els sindicats, la treballadora no va rebre el suport de l'empresa. CCOO portarà l'empresa davant la Inspecció de Treball perquè no va activar el protocol de protecció per assetjament sexual.

Investigació policial

La policia ha obert una investigació per determinar l'origen de la filtració i les persones que el van difondre així com si la dona va patir assetjament per aquest motiu per part d'altres treballadors.

De moment no hi ha detinguts però la policia investiga si va ser l'exparella de la víctima o ella mateixa per error, que va difondre per primer cop les imatges íntimes.

El vídeo es va difondre massivament entre els 2.500 treballadors de l'empresa (EFE)


El sindicat CGT, al qual pertanyia la treballadora ha confirmat el suïcidi i ha demanat en un comunicat cautela i que no s'especuli sobre els fets abans que se n'aclareixin les circumstàncies.

El sindicat CGT ha lamentat la mort de la treballadora.

"No farem cap declaració per respecte al dolor que passen la família, els amics i companys, per preservar la seva intimitat i privacitat fins que les investigacions sobre aquesta mort hagin acabat i s'hagin dirimit les responsabilitats oportunes."

 

CC.OO. denuncia l'empresa

Comissions Obreres denunciarà l'empresa per no haver activat el protocol d'assetjament sexual després de tenir notícia de la difusió del vídeo de contingut sexual de la treballadora.

En un comunicat, el sindicat ha anunciat que portarà el cas a la Inspecció de Treball com a accident laboral. CCOO assegura que es van posar en contacte amb la víctima per informar-la del seu dret de sol·licitar un protocol de prevenció d'assetjament i denunciar la persona que va difondre el vídeo.

"Sent l'empresa coneixedora de la situació de risc en el centre de treball almenys des de dijous 23 de maig, no ha pres cap mesura preventiva i per això CCOO considera que la seva inacció ha estat un factor decisiu en el lamentable resultat de la mort de la nostra companya."

A més, van acompanyar la treballadora a una reunió amb la direcció de l'empresa, que sempre va tractar el tema com un assumpte personal i no laboral, i per això no va prendre cap tipus de mesura. Per tot plegat, el sindicat considera que l'empresa va incomplir les seves obligacions sobre salut laboral dels treballadors i per això ho denunciaran davant la Inspecció de Treball.

El video s'havia gravat feia cinc anys, abans de casar-se, però sembla que la dona estava preocupada perquè el seu marit veiés la gravació, cosa que va passar divendres. La dona va patir una crisi nerviosa i l'endemà suposadament es va treure la vida al seu domicili d'Alcalá de Henares.
El Codi Penal estableix que la difusió d'aquesta mena de gravacions és un delicte que pot acabar en penes de presó.


Treballadors concentrats per condemnar la mort

Un centenar de treballadors de l'empresa Iveco s'han concentrat aquest migdia davant la fàbrica per mostrar el seu rebuig i donar suport a la família. Un dels manifestants lamentava els fets: "Crec que la gent no és conscient del que poden suposar els seus actes, el que poden arribar a desencadenar el que per ells podia semblar una broma."

Els empleats s'han concentrat a les 10 del matí, durant el descans de 10 minuts, i ho tornaran a fer els pròxims dies per mostrar la seva repulsa per la mort de la seva companya. 

ARXIVAT A:
Assetjament sexual
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut