Una dona deixa una herència de 8,3 milions per a la Universitat de Vic i Càritas

Maria Victòria Modolell va indicar al testament que volia cedir el seu patrimoni a les dues institucions per a infants, joves i gent gran

RedaccióActualitzat

La UVic i Càritas Diocesana de Vic han rebut una herència per valor de 8,3 milions d'euros en efectiu, en participacions i en béns immobles per destinar a persones necessitades.

El llegat prové de Maria Victòria Modolell, vídua de Carlos Calderó, que va indicar al testament que volia cedir el seu patrimoni a les dues institucions. El marmessor de l'herència, Ramon Vilarrúbia, ha manifestat la seva satisfacció per "fer complir la voluntat del matrimoni, que era donar oportunitats a través de l'educació i atendre els més necessitats".

La UVic destinarà el llegat a "ajudes i beques per a joves de la comarca d'Osona amb pocs recursos econòmics perquè puguin seguir estudis universitaris a Vic". Així, la Universitat ha anunciat que crearà un fons de beques, que portarà per nom Maria Victòria Modolell - Carlos Calderó i que es destinarà a tots els joves que per motius de renda els és difícil accedir a estudis universitaris.

Pel que fa a Càritas, el testament indica que els diners han d'anar destinats a atendre infants i persones grans de la comarca d'Osona. El president de la institució i bisbe de Vic, Romà Casanova, ha agraït  la donació i ha manifestat el seu "compromís públic d'atendre escrupolosament les condicions expressades en el llegat". Ha destacat que justament és amb els infants i gent gran on es constata la cronificació de la pobresa, "malgrat algunes respostes institucionals positives però insuficients, com la renda garantida de ciutadania".

Anar al contingut