Imatges del vídeo que demostra el maltractament dels gossos
Imatges del vídeo que demostra el maltractament dels gossos

Localitzen gràcies a un vídeo viral un home que apallissava els gossos a Lleida

La publicació d'un vídeo amb escenes de clara violència cap als animals i la col·laboració ciutadana aconsegueixen localitzar el propietari dels animals, que han estat traslladats a un centre d'acollida

RedaccióActualitzat

La publicació d'un vídeo a les xarxes socials ha estat clau per poder identificar i imputar penalment un veí de Lleida que maltractava els seus animals.

El vídeo, amb imatges molt gràfiques que poden ferir la sensibilitat, demostra com David U.L., de 40 anys, colpejava i maltractava repetidament els seus gossos.

Tot i que el mitjà La Veu de Lleida n'ha amagat la cara, complint la llei de protecció de dades, l'home apareix amb la cara descoberta en el vídeo original, que s'ha compartit de forma viral per les xarxes.

La Guàrdia Urbana ha tingut notícia de l'existència del vídeo aquest dijous al matí. Alguns dels usuaris que han vist les imatges han identificat l'atacant i n'han compartit detalls que han conduït a la localització de l'agressor al seu domicili.

Tot i que no ha transcendit la data de gravació i publicació del vídeo, ha estat al llarg d'aquest dijous quan els agents han rebut diverses trucades i missatges de denúncia. Això ha permès obrir la investigació dels fets i descobrir la identitat de David U.L., que ha estat imputat penalment per maltractament animal.

Dos dels gossos de la seva propietat han estat requisats per la Guàrdia Urbana i traslladats al Centre d'Acollida d'Animals de Companyia Refugi dels Peluts.

Un tercer animal, també de la seva propietat, ha estat localitzat a la protectora Amics dels Animals del Segrià. Presentava lesions lleus que li hauria provocat el mateix David U.L. en llançar-lo per damunt de la tanca de la protectora dimecres a la nit, segons apunta la Guàrdia Urbana.

 

ARXIVAT A:
Maltractament animal
Anar al contingut