El Senat francès
El Senat francès

Un senador francès denuncia "pressions molt fortes" pel manifest sobre Catalunya

El senador François Calvet assegura que, tot i aquestes pressions, no pensa fer-se enrere

RedaccióActualitzat

Fa uns dies, 41 senadors francesos van difondre un manifest en què es denuncia la "repressió als polítics legítims de Catalunya". Els senadors reclamen en aquest text el "respecte dels drets i les llibertats fonamentals a Catalunya" i demanen que "el govern francès intervingui".

Ara, un dels impulsors de l'escrit, François Calvet, nascut a Perpinyà, ha denunciat que ha rebut pressions per retirar el text. En declaracions a Catalunya Ràdio, el polític francès ha dit que té clar que no pensa fer-se enrere:

"Hem tingut pressions diplomàtiques molt fortes perquè retirem aquesta signatura. Jo no la retiraré mai perquè tinc aquestes idees que no són contra ningú, són pels drets humans"

 

François Calvet diu que "el senyor Manuel Valls no m'ha de donar lliçons sobre Catalunya" (EFE)

François Calvet, que va ser diputat a l'Assemblea Nacional francesa i que és senador des del 2011, ha lamentat que Manuel Valls, ara alcaldable per Barcelona de Ciutadans, exerceixi de catalanitat quan, segons ell, no s'ha interessat mai per Catalunya.

"No és el senyor Valls qui m'ha de donar lliçons sobre Catalunya. Va fer un hospital francoespanyol que quan era primer ministre no va ni venir a veure'l, ni mai ha fet res per a Catalunya. Quan ell era primer ministre de França , jo era diputat i després senador, i mai es va recordar ni de Catalunya ni de res"

El govern francès, després de la reacció en contra del manifest de l'ambaixada espanyola, es va desmarcar totalment del text subscrit pels 41 senadors.

"França està compromesa amb la unitat d'Espanya i amb el respecte al marc constitucional". Aquesta va ser la declaració del govern de Macron des del Ministeri d'Afers Estrangers, com a resposta al manifest dels senadors que denuncien el procés judicial espanyol contra els independentistes catalans.

ARXIVAT A:
Procés catalàJudici procésManuel VallsFrança
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut