Santervás de Campos

Un poble de Valladolid també s'ofereix per acollir el cementiri nuclear

El municipi de Valladolid de Santervás de Campos s'ha ofert per acollir el cementiri nuclear. La decisió s'acabarà de prendre divendres que ve en un ple extraordinari on previsiblement hi votaran a favor els cinc regidors de l'Ajuntament, tots del PP. Així ho ha explicat l'alcalde del municipi, Santiago Baeza (PP), que ha assenyalat que el motiu pel qual volen el magatzem de residus nuclears és la manca de recursos de què disposa el poble. D'aquesta manera, Santervás de Campos se suma així a les altres poblacions que ja han fet un pas endavant per quedar-se amb el MTC: Yebra, Ascó i Villar de Cañas.

Actualitzat
La població de Santervás de Campos, situada a uns 90 quilòmetres al nord de Valladolid, té menys de 150 habitants. La població està disminuint i cada cop està més envellida. "La vida aquí s'està acabant", ha dit el seu alcalde, Santiago Baeza, que ha subratllat que "ni l'agricultura ni la ramaderia no permeten tirar endavant".

El ple extraordinari que se celebrarà divendres a l'Ajuntament de Santervás de Campos tindrà com a únic punt analitzar l'acord, tot i que "la decisió ja està presa perquè els cinc regidors hi estan a favor", segons ha dit l'alcalde.

Pel que fa a l'opinió de la població, l'alcalde ha dit que tots els veïns amb els que ha parlat "donen suport a la decisió perquè no hi ha gaire més a escollir si volen tirar endavant".
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut