Un pare perd la custòdia compartida dels fills per treballar massa
La sentència diu que és "el més favorable per als menors"
La Corunya

Un pare perd la custòdia del fill per deixar-lo sistemàticament a càrrec dels avis

El tribunal distingeix entre demanar ajuda ocasional a la família i "desatendre la cura del menor"

RedaccióActualitzat

Un home ha perdut la custòdia compartida del seu fill per haver-lo deixat sistemàticament a càrrec dels avis paterns, segons ha sentenciat l'Audiència Provincial de la Corunya, perquè "les funcions que corresponen al pare són d'obligat compliment".

La resolució de l'Audiència desestima el recurs interposat pel pare contra la sentència dictada el juliol de 2018 pel jutjat de violència sobre la dona número 1 de la Corunya.

La sentència exposa les següents consideracions per retirar al pare la custòdia:
 

"Una cosa és que en casos puntuals es pugui veure obligat a demanar ajuda als avis del menor per a la seva cura, però no que aquests siguin els que el cuidin i que s'encarreguin directament del seu net, ja que les funcions que corresponen al pare són d'obligat compliment sense que puguin exonerar-se de les seves obligacions per considerar que el menor està ben cuidat pels seus avis."

 

El menor estava "desatès"

Entre altres incompliments del règim de custòdia, l'Audiència destaca, "per la seva importància", el fet de no haver anat al centre escolar on assisteix el menor amb la finalitat d'autoritzar un suport individual d'audició i llenguatge en el centre a causa de les seves necessitats educatives específiques. Una autorització que, segons l'escrit, "només li ha donat la mare".


 

L'Audiència també considera "correctes" les mesures adoptades pel jutge d'instància respecte a l'atribució de la custòdia a la mare, establint un règim de visites, un quadre de vacances i l'obligació del pare d'abonar-li 200 euros mensuals en concepte de pensió per a aliments.

Segons dades del Imserso, tres de cada quatre avis espanyols dediquen part del seu temps a cuidar dels seus nets.

ARXIVAT A:
JudicialMenors
Anar al contingut