El nen va pujar a l'autobús a dos quarts de deu i el van trobar en un supermercat a quarts de tres (Google Street View)

Obliden un nen amb autisme en un bus escolar a Leganés i el troben perdut 6 hores després

Segons sembla, un treballador de l'empresa de transport se'l va trobar a les cotxeres i el va fer fora pensant-se que s'havia colat al vehicle

Redacció/AgènciesActualitzat

La família d'un nen d'11 anys amb trastorn de l'espectre autista ha denunciat que el seu fill va ser oblidat a l'autobús escolar que el portava fins a l'escola a Leganés, a la Comunitat de Madrid.

Al menor el van trobar al cap d'unes hores demanant ajuda a prop de les cotxeres de la companyia de transport, a la localitat d'Alcorcón.

Tal com ha avançat la Cadena SER, feia hores que la ruta de transport escolar havia acabat i el menor deambulava als voltants d'un supermercat quan una de les treballadores va alertar la Policia Municipal, que va acabar avisant els pares del nen.

Els fets van passar dilluns passat. Eren cap a dos quarts de deu del matí quan la mare va deixar el fill pujant a l'autobús que l'havia de dur, com cada dia, fins al Centre d'Educació Especial Alfonso X el Sabio.

Tot i això, el nen s'hauria quedat adormit a l'últim seient de l'autobús i ningú no el va despertar a l'arribar a l'escola. Ni la conductora ni la monitora s'haurien adonat que el menor encara era a dins del vehicle. 

Un cop acabada la ruta, l'autobús va estacionar en un aparcament que l'empresa de transports utilitza a Alcorcón, sense que la conductora revisés tampoc si quedava algú dins del vehicle, segons ha denunciat la mare davant la Policia Nacional de Leganés.


Li van obrir la porta i no el van ajudar

La mare ha relatat que, quan el seu fill es va despertar, en veure que estava sol i tancat a l'interior de l'autobús, va començar a tocar el clàxon del vehicle.

Segons sembla, algun treballador de l'empresa hauria obert la porta de l'autobús i l'hauria deixat marxar tot sol.

"Devia pensar-se que s'havia colat i li va dir que trucaria a la policia", ha explicat la mare en declaracions a la Cadena SER, on ha lamentat que aquest possible treballador "ni tan sols va preguntar al nen si estava perdut o necessitava ajuda", sinó que "se'n va anar i el va deixar sol".

La criatura va baixar de l'autobús i va començar a caminar fins que, a uns dos quilòmetres, va demanar a una treballadora d'un supermercat si podia anar al lavabo.

Ja passaven uns minuts d'un quart de tres del migdia quan la treballadora va avisar la policia municipal, que al seu torn va comunicar al seu pare que el nen havia aparegut "deambulant i desorientat al carrer".

La mare ja ha presentat una denúncia i està esperant que tant l'empresa d'autobusos com la Comunitat de Madrid donin explicacions d'aquest oblit.

De moment, Inspecció Educativa ha anat aquest dilluns al centre per fer un informe urgent i s'ha obert un expedient a l'empresa i a l'escola.



Vídeo relacionat: Pau, el nen de 10 anys que explica l'autisme a les xarxes: "Vull ajudar els altres"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 324cat (@324cat)

ARXIVAT A:
MenorsComunitat de Madrid
Anar al contingut