Un jutge obliga a retirar la bandera LGTBI de la façana de l'ajuntament de Cadis
Bandera LGTBI a l'ajuntament de Cadis (EFE)

Un jutge obliga a retirar la bandera LGTBI de la façana de l'Ajuntament de Cadis

Advocats Cristians s'ha querellat contra l'alcalde de Guadalajara i d'Alcalá de Henares, i contra el president de la Diputació de Valladolid per penjar la bandera LGTBI

RedaccióActualitzat

La celebració del dia de l'Orgull LGTBI arriba marcada per la sentència del Tribunal Suprem que rebutja les banderes no oficials a l'exterior dels edificis públics. A Cadis, una jutge ha ordenat a l'alcalde, José María González, "Kichi", retirar-la. A Saragossa, en canvi, un jutge ha rebutjat prohibir-la.

El jutjat de Cadis accepta així la mesura cautelar sol·licitada per l'Associació d'Advocats Cristians que també s'ha querellat contra l'alcalde per hissar la bandera a qui acusa de prevaricació per anar contra la sentència del Suprem.

 

La presidenta de l'associació, Polonia Castellanos, ha manifestat que "en aquest cas no hi ha cap dubte, posar una bandera no oficial en un edifici públic va contra la llei i així ho va dictaminar el Suprem".

 

Aquesta mateixa associació ha presentat querelles contra l'alcalde de Guadalajara, Alberto Rojo; contra l'alcalde d'Alcalá de Henares, Javier Palacios; i contra el president de la Diputació de Valladolid, Conrado Íscar. També han demanat al jutge que la prohibeixi a Saragossa i Barcelona. 

Castellanos assegura que és el mateix que amb les banderes independentistes i considera que "molts polítics fan amb la bandera LGTBI el que ells mateixos critiquen amb l'estelada a Catalunya i la ikurriña a Navarra" i demana que els polítics que incompleixin la llei siguin inhabilitats:

"Es tracta de la mateixa situació que amb les banderes independentistes. No es pot permetre que una administració col·loqui una bandera que només representa una parta de la ciutadania."

 

La bandera LGTBI a les institucions

El magistrat de Saragossa ha rebutjat adoptar cap mesura cautelar perquè als edificis de les institucions de l'Aragó no s'hi exhibeixi la bandera LGTBI.

 

L'Ajuntament de Madrid, aquest any, ha decidit que no penjarà la bandera LGTBI per respecte a la sentència, però sí que celebrarà l'Orgull il·luminant amb els colors del col·lectiu el Palau de Cibeles durant tota la setmana i amb banderoles als carrers.

 

Generalitat i Ajuntament de Barcelona, en canvi, han anunciat que sí que penjaran la bandera aquest diumenge 28, dia de l'Orgull LGTBI. En aquest sentit, el regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, ha assegura que és "un símbol que no exclou a ningú".

 

La bandera LGTBI ja es pot veure al Parlament de Catalunya. El president de la cambra, Roger Torrent, ha instat a penjar la bandera perquè la cambra catalana ja ho ha fet anys enrere per tal de "reivindicar els drets LGTBI mitjançant accions com aquesta".

Bandera LGTBI al Parlament de Catalunya (ACN)

També ha anunciat que la penjarà l'Ajuntament de Manresa. En un comunicat, el consistori explica que l'encarregat serà l'alcalde, acompanyat per representants dels diferents grups municipals, "per continuar caminant cap a una societat lliure de discriminacions relacionades amb la diversitat afectiva, sexual i de gènere".


Resposta viral d'un poble de Málaga

L'Ajuntament de Villanueva de Algaidas, un poble de Màlaga, va haver de retirar la bandera LGTBI del balcó per la denúncia que van presentar tres veïns a la Guàrdia Civil.

La resposta de la resta veïns ha estat penjar més de 400 banderes de l'arc de Sant Martí a balcons, bars, botigues i terrasses de tot el poble.

ARXIVAT A:
LGTBIQ+
Anar al contingut