400 banderes LGTBI, la resposta d'un poble de Màlaga a les queixes de 3 veïns

L'Ajuntament de Villanueva de Algaidas va haver de retirar la bandera LGTBI del balcó per la denúncia que van presentar tres veïns a la Guàrdia Civil

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Villanueva de Algaidas, un poble d'uns 4.200 habitants de Màlaga, celebra diferents activitats amb motiu del Dia de l'Orgull LGTBI,  el 28 de juny, i aquest dilluns va penjar la bandera LGTBI al balcó del consistori per mostrar-se com un poble "obert, divers, plural, inclusiu i compromès que celebra la igualtat i la diversitat". Però com el mateix consistori ha lamentat, la bandera ha durat poc i dimarts es van veure obligats a retirar-la per la denúncia que van presentar tres veïns a la Guàrdia Civil.

 

A través d'un comunicat l'ajuntament ha deixat clara la seva posició que "amb bandera o sense bandera" sempre es posicionarà " a favor de la igualtat, la tolerancia i el respecte a tots els col·lectius".

La notícia ràpidament va arribar als veïns del poble, que a través de les xarxes socials van fer una crida per omplir el poble amb la bandera amb l'arc de Sant Martí, que ara vesteix balcons, bars, botigues i terrasses de tot el poble. La resposta dels veïns, que han penjat més de 400 banderes LGTBI, s'ha fet viral les últimes hores.

Sentència del Suprem

Aquest mes de juny, una sentència del Tribunal Suprem ha establert que les banderes no oficials no poden utilitzar-se en els edificis públics. El cas té el seu origen a les Canàries, on van penjar de l'Ajuntament de Santa Cruz de Tenerife la bandera amb set estrelles verdes, que no és l'oficial de la comunitat autònoma.

La sentència diu que les administracions públiques tenen el deure de neutralitat i objectivitat, i que penjar banderes no oficials és incompatible amb el marc constitucional vigent.

Aquesta sentència obre la porta a denúncies i queixes com la presentada a Villanueva de Algaidas amb motiu del Dia de l'Orgull LGTBI. En la mateixa línia, l'Associació Espanyola d'Advocats Cristians ha presentat una querella contra l'alcalde de Guadalajara per la bandera LGTBI penjada a la façana del consistori. 

Diferents institucions es posicionen aquests dies en relació amb aquesta sentència. El Parlament de Catalunya ha penjat la bandera amb l'arc de Sant Martí "per reivindicar els drets del col·lectiu LGTBI" tot i la prohibició del Suprem.També ho faran l'Ajuntament de Barcelona i el de Manresa.  Madrid, en canvi, no la penjarà. 

ARXIVAT A:
LGTBIQ+
Anar al contingut