L'explosió va destrossar tot el pis superior i la façana
L'explosió va destrossar tot el pis superior i la façana (EFE / Ana F. Barredo)

Un jove de Ponferrada fa explotar el pis on vivia abans que el desnonessin

El jove va fer explotar una bombona de gas a la vivenda de matinada i posteriorment va entregar-se a la policia com a culpable

Actualitzat

Un veí de Ponferrada que tenia un avís de desnonament va provocar una explosió intencionada a l'immoble. Després de l'incident, l'home va dirigir-se a la comissaria a entregar-se.

L'incident, provocat per l'explosió d'una bombona de gas, va produir-se de matinada, al carrer Alcón de Ponferrada, a Lleó. El causant va ser un home jove, de 36 anys, que va entregar-se a la policia en provocar la detonació dins del pis.

L'explosió va destrossar tot el pis superior, la façana i cotxes del carrer
L'explosió provocada per una bombona de gas va produir-se de matinada (EFE / Ana F. Barredo)

No s'han registrat ferits derivats de la detonació de la bombona de gas. Tot i això, la Policia Nacional va haver de desallotjar l'edifici i cinc persones de l'edifici veí.

 

Destrosses al carrer per la caiguda de la façana

José Antonio Cartón, el regidor de seguretat de l'Ajuntament, ha explicat que l'explosió ha provocat nombrosos desperfectes. Ha quedat completament destruït el pis superior de l'edifici. Gran part de la façana va caure a la via pública, amb destrosses a la vorera i quatre vehicles, dos de sinistre total.

Dos cotxes sinistre total en l'explosió provocada per un jove que anava a ser desnonat del seu pis
L'explosió va fer caure la façana, que ha destrossat quatre cotxes i la vorera (Europa Press / Carlos Castro)

A més, l'explosió de la bombona va desencadenar un incendi que va trigar hores en sufocar. Tenint en compte la magnitud de l'incident, la policia no descarta que l'acusat fes servir gasolina o altres combustibles.

L'Ajuntament de Ponferrada vol personar-se en la causa com a afectat degut als desperfectes en elements urbans. Cartón ha explicat que la gravetat hauria estat exponencial si l'explosió hagués tingut lloc durant el dia. Diu que hauria produït una tragèdia, ja que l'edifici és a prop d'un institut.

ARXIVAT A:
Habitatge
Anar al contingut