Un grup d'ultradreta boicoteja la pel·lícula d'Amenàbar a València
El grup d'ultradreta ha desplegat una pancarta (@E2000Valencia)

Un grup d'extrema dreta boicoteja la pel·lícula d'Amenábar a València

Han desplegat una pancarta en què es podia llegir: "Únete a la resistencia, España 2000" i han cridat "Viva España" i "Viva Cristo Rey"

RedacccióActualitzat

Un grup de membres del grup d'extrema dreta España 2000 han boicotejat aquest dijous a la tarda la projecció de l'última pel·lícula d'Alejandro Amenábar, "Mientras dure la guerra", als cinemes Lys de València.

 

Tot just començar la projecció han desplegat una pancarta davant de la pantalla en què es podia llegir: "Únete a la resistencia, España 2000" i han fet crits de "Viva España" i "Viva Cristo Rey".

 

Alguns dels espectadors els han demanat que callessin, però finalment han hagut d'abandonar la sala davant la impossibilitat de veure el llargmetratge.

Segons España 2000, expliquen a les xarxes socials que han fet "aquesta protesta" perquè la pel·lícula "explica la història d'una forma esbiaixada, manipulada i plena d'errors històrics":

La policia els ha identificat a la sortida del cinema.

 

"Mientras dure la guerra"

La pel·lícula, escrita i dirigida per Alejandro Amenábar, es va estrenar el passat 27 de setembre i recrea el suport inicial d'Unamuno als militars sublevats durant els inicis de la Guerra Civil, l'estiu de 1936, i el conflicte moral que això li va acabar provocant.

Una pel·lícula que, diu, vol que serveixi per preguntar-se sobre el moment actual i en la qual sobresurten les interpretacions de Karra Elejalde i Eduard Fernández.

La cinta d'Amenábar ha aconseguit ser la primera en recaptació de taquilla durant el cap de setmana de debut.

 

España 2000

És un partit d'extrema dreta que defensa la unitat d'Espanya.

Aquest grup radical va boicotejar el mes de novembre de l'any passat les funcions que tenia programades Dani Mateo al Teatre Olympia de València. Mateo, davant de les amenaces, les va cancel·lar.

 

Les amenaces van arribar després del gag que va fer Mateo al programa "El intermedio" en què es mocava amb una bandera d'Espanya.

ARXIVAT A:
Llibertat d'expressió Cinema
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut