Un teatre de València cancel·la dues funcions de Dani Mateo per amenaces ultres

El còmic actuarà de franc al Palau de la Música de València després de l'oferiment de l'alcalde

RedaccióActualitzat

El Teatre Olympia de València ha cancel·lat les funcions de l'espectacle "Nunca os olvidaremos", de Dani Mateo, previstes per al 23 i 24 de novembre, després de rebre amenaces de grups d'ultradreta.

En un comunicat, la sala explica que els últims dies han estat de "crispació i tensió emocional" a conseqüència de les amenaces rebudes a través de trucades i correus electrònics en relació amb l'espectacle de Dani Mateo, Raúl Cimas i José Juan Vaquero.

"Aquesta cancel·lació no és per una causa imputable al teatre, sinó a esdeveniments dels quals no som responsables i que no podem arribar a controlar. La nostra responsabilitat ens obliga a anteposar la seguretat per sobre de tot."

I acaba amb una cita del filòsof Karl Popper:

"En nom de la tolerància, hauríem de reivindicar el dret a no tolerar els intolerants."

Les amenaces han arribat després del gag que va fer Mateo al programa "El Intermedio" en què es mocava amb una bandera d'Espanya.

El partit d'ultradreta España 2000 havia convocat una concentració davant del teatre amb l'argument que "l'ultratge a la bandera no pot sortir de franc" i ha publicat a través de les seves xarxes socials un escrit en què explica que, gràcies a les seves queixes, han aconseguit que cancel·lin l'actuació.

 

L'espectacle "Nunca os olvidaremos" tenia les entrades exhaurides per a tots dos dies. La companyia ha lamentat la situació i ha explicat que la voluntat dels artistes sempre ha estat la d'actuar:

 

Dani Mateo, però, ha rebut nombroses mostres de suport, ha acceptat l'oferiment de l'alcalde, Joan Ribó, per actuar al Palau de la Música, i ha anunciat que ho farà de franc "per celebrar el fet de riure".

 

 

També s'ha pronunciat el president de la Generalitat Valenciana, que ha donat suport a Mateo i a la llibertat d'expressió per sobre de la intolerància.

ARXIVAT A:
Llibertat d'expressió TelevisióTeatre
Anar al contingut