Un grup de milionaris demana pagar més impostos per lluitar contra la pandèmia

Agrupats sota el lema "Milionaris per la humanitat", 83 fortunes, principalment nord-americanes, ofereixen contribuir a finançar adequadament els sistemes de salut, d'escoles i de seguretat

Actualitzat

Un grup de 83 milionaris, principalment dels Estats Units, però també de països com Alemanya, els Països Baixos, Dinamarca, el Regne Unit o el Canadà, han signat una petició perquè els governs emprenguin "una pujada permanent d'impostos" a les grans fortunes.

Entre els signants figuren noms com el d'Abigail Disney, neboda neta de Walt Disney i hereva de l'imperi Disney, així com Jerry Greenfield, cofundador de Ben & Jerry, o Morris Pearl, exdirector gerent de BlackRock.

"No som nosaltres els que tenim cura dels malalts a les sales de cures intensives. No estem conduint les ambulàncies que portaran els malalts als hospitals. No estem omplint els prestatges de les botigues ni lliurant aliments porta a porta", assenyalen els peticionaris.

Agrupats sota el lema "Milionaris per la humanitat", afirmen que tenen molts diners; uns diners que es necessiten desesperadament ara i que seguiran sent necessaris en els pròxims anys, a mesura que el món es recuperi d'aquesta crisi.

Els signants subratllen que els problemes causats per la Covid-19 no es poden resoldre mitjançant caritat, de manera que els líders polítics han d'assumir la responsabilitat de recaptar els fons necessaris i gastar-los de manera justa.

En aquest sentit, els 83 milionaris proposen contribuir a finançar adequadament els sistemes de salut, d'escoles i de seguretat "a través d'un augment permanent d'impostos a les persones més riques del planeta".

En la carta diuen que, a diferència de desenes de milions de persones d'arreu del món, ells no s'han de preocupar per perdre la feina, la casa o la capacitat de mantenir les seves famílies... "Així que, sisplau. Feu-nos pagar impostos, feu-nos pagar impostos. És l'elecció correcta. És l'única opció".

Aquest grup de rics creuen que tenen un enorme deute amb les persones que treballen a primera línia d'aquesta batalla global, i recorden que la majoria dels treballadors essencials estan molt mal pagats.

Destaquen que els riscos que aquestes persones valentes accepten voluntàriament tots els dies per tenir cura de la resta requereixen que s'estableixi un compromís nou i real amb el que realment importa. "La humanitat és més important que els nostres diners", conclouen.

 

Creix el nombre de persones molt riques

El nombre de persones súper riques continua creixent malgrat l'impacte econòmic de la crisi del coronavirus i els bloqueigs mundials.

Jeff Bezos, la persona més rica del món i fundador d'Amazon, ha vist que la seva fortuna s'enfilava de 75 milions de dòlars, fins ara, fins a un rècord de 189 milions de dòlars. Els crítics han assenyalat que, tot i que Bezos ha donat 100 milions de dòlars, això representa menys del 0,1% de la seva fortuna estimada.

Hi ha més de 500.000 persones al món classificades com a "ultrariques", amb fortunes de més de 30 milions de dòlars. S'han repetit crides perquè els que són súper rics contribueixin més després de la crisi de la Covid-19.

Al Regne Unit, el partit laborista ha demanat al govern que consideri la introducció d'un impost sobre la riquesa als membres més rics de la societat per ajudar a finançar la recuperació de la pandèmia del coronavirus.

A Noruega, prop de 500.000 persones paguen un 0,85% de càrrega sobre els seus actius per sobre del valor de 126.000 £.

La carta dels milionaris la van impulsar Milionaris Patriòtics, Oxfam, Human Act, Tax Justice UK, Club de Roma, Resource Justice i Bridging Ventures.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut