El gos robot Spot patrullant el parc a la recerca d'incívics que no respectin la distància de seguretat per evitar la propagació del coronaviru…
El gos robot Spot patrulla al parc a la recerca d'incívics que no respecten la distància de seguretat per evitar la propagació del coronavirus (Reuters/Edgar Su)
Singapur

Un gos robot, a prova per mantenir la distància de seguretat als parcs de Singapur

L'OMS va lloar la gestió que Singapur ha fet de la pandèmia del coronavirus, on han mort 23 persones per la Covid-19 i hi ha 22.460 casos registrats

RedaccióActualitzat

Sembla tret d'un capítol de la sèrie "Black mirror". Però el robot gos que fa tasques de vigilància per assegurar que les persones respecten la distància de seguretat és ja una realitat en un parc de Singapur. De moment, el robot Spot està a prova durant dues setmanes i un parell de policies l'acompanyen en les seves rondes de vigilància pel parc de Bishan-Ang Mo Kio.

El robot Spot, desenvolupat per la multinacional Boston Dynamics, està equipat amb càmeres i sensors que l'ajuden a calcular el nombre de visitants que hi ha al parc i, a través d'un altaveu, s'acosta als grups de gent i els demana que respectin "almenys un metre de distància" per evitar la propagació del coronavirus.

I els caminants i visitants de parc no triguen a dispersar-se quan veuen la imponent figura metàl·lica dirigir-se decidida cap a ells. Aquest vídeo del diari local The Straits Times mostra com actua Spot:

 

 

La prova pilot del gos robot està impulsada per la Junta de Parcs Nacionals i el grup de Govern Digital i Smart Nation de Singapur. La intenció és que aquests vigilants robòtics "redueixin la à d'obra necessària per a les patrulles als parcs i minimitzin el contacte personal" per evitar la propagació del coronavirus.

La República de Singapur, que va arribar a ser citada com a exemple per l'Organització Mundial de la Salut per la seva gestió de la pandèmia, ha viscut un preocupant rebrot de casosa l'abril.

Les autoritats de Singapur van actuar ràpidament per frenar l'expansió del coronavirus quan a la Xina es van començar a tancar ciutats. Però es van oblidar dels superpoblats barris on resideixen els treballadors poc qualificats, la majoria procedents del subcontinent indi. Va ser en aquests barris on la Covid-19 va rebrotar amb força i va fer disparar les xifres d'afectats per la pandèmia.

Aquest dissabte, les autoritats de Singapur han confirmat 753 nous infectats, que eleva el total de casos registrats al país a 22.460. Amb una població que no arriba als 6 milions d'habitants, han mort 23 persones per coronavirus des del febrer.

El gos-robot Spot patrullant el parc a la recerca d'incívics que no respectin la distància de seguretat per evitar la propagació del coronavirus (Reuters/Edgar Su)
El gos robot Spot patrullant al parc a la recerca d'incívics que no respecten la distància de seguretat per evitar la propagació del coronavirus (Reuters/Edgar Su)
ARXIVAT A:
Coronavirus TecnologiaSeguretat
Anar al contingut