Un fort terratrèmol a Indonèsia provoca la mort d'almenys 35 persones
Dues persones contemplen les restes de l'edifici d'un hospital (Reuters)

Un fort terratrèmol a Indonèsia provoca la mort d'almenys 35 persones

Ha passat de matinada a l'illa de Cèlebes, on fa dos anys va haver-n'hi un altre seguit d'un tsunami, i es tem que pugui tornar a passar si hi ha rèpliques fortes

RedaccióActualitzat

Un fort terratrèmol a l'oest de l'illa indonèsia de Cèlebes -Sulawesi en indonesi- ha provocat la mort, aquest divendres, d'almenys 35 persones a les ciutats de Mamuju i de Majene i hi ha ensorrat molts edificis, entre els quals un hospital.

El terratrèmol, de magnitud 6,2, ha passat entre la 1 i les 2 de la matinada hora local, i ha sorprès tothom dormint, cosa que fa témer que es trobin més víctimes mortals entre la runa.

Un equip de rescat busca supervivents entre la runa, aquest divendres a l'illa de Cèlebes, a Indonèsia (Reuters)

Segons les primeres informacions del govern d'Indonèsia, a banda de les víctimes mortals, hi ha més de 600 persones ferides a Majene, a uns 60 quilòmetres al sud de l'epicentre, i almenys dues dotzenes a Mamuju, a 35 quilòmetres al nord.

A les xarxes socials s'han pogut veure imatges dels primers moments, amb persones atrapades sota la runa de casa seva:


A banda de buscar gent sota la runa, ara la prioritat de les autoritats és fer arribar subministraments als afectats, i restablir l'electricitat i les comunicacions.

Aquest dimarts en aquesta mateixa illa ja va haver-hi un primer sisme de magnitud 5,9, seguit de desenes de rèpliques que van provocar esllavissades i l'ensorrament d'alguns ponts i edificis, entre els quals la seu del govern provincial.

L'edifici de la seu del govern provincial de Sulawesi de l'Oest, aquest divendres (Reuters)

El responsable de l'Agència de Meteorologia i Geofísica d'Indonèsia, Dwikorita Karnawati, tem que pugui haver-hi més rèpliques del terratrèmol que provoquin un tsunami.

Precisament al nord d'on ara hi ha hagut el terratrèmol n'hi va haver un altre al setembre del 2018 seguit d'un tsunami que va provocar la mort de gairebé 2.000 persones.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut