Una consulta de dentista buida (iStock)
Una consulta de dentista buida (iStock)
Barcelona

Un fals dentista que va causar lesions a desenes de pacients accepta 6 anys de presó

L'acusat va exercir la professió sense tenir el títol entre el 2010 i el 2018. En aquest període va estafar uns vuitanta pacients

Actualitzat

Un home que exercia de dentista tot i no tenir-ne el títol ha acceptat una pena de sis anys i quatre mesos de presó per estafar entre el 2010 i el 2018 gairebé 80 pacients, als quals va deixar, en alguns casos, el tractament incomplet, i va provocar lesions i seqüeles bucals a causa dels seus treballs defectuosos.

La secció número 6 de l'Audiència de Barcelona l'ha condemnat a cinc anys per estafa i a setze mesos per intrusisme laboral.

En una sentència "in voce", és a dir, en una resolució oral una vegada ha conclòs l'acte jurídic, els magistrats també han imposat a l'acusat una multa de 4.800 euros i l'obligació d'indemnitzar amb 450.000 euros tots els pacients que ha perjudicat com a "fals dentista" al Centre Dental Esprodent.

La sentència s'ha dictaminat gràcies a l'acord entre la defensa de l'acusat, la Fiscalia i l'acusació particular, exercida per un grup de pacients que van ser estafats.

A canvi d'acceptar la pena, el fals dentista haurà de reconèixer els fets, pagar les indemnitzacions corresponents i ingressar voluntàriament en el centre penitenciari que ell decideixi en un termini de deu dies.

Durant el judici, desenes dels seus pacients han acudit a les portes de la sala de visites, on han "acomiadat" el seu exdentista entre insults i crits d'"estafador".

Des de tractaments "simulats" fins a lesions òssies

Segons detalla la Fiscalia, entre els fets pels quals ha sigut processat el fals dentista destaquen diversos casos de "tractament mal executats, obsolets i incomplets".

En alguns casos, els pacients pagaven el tractament abans que l'acusat els l'apliqués "de manera simulada" o "a mitges". Una de les víctimes va arribar a pagar d'entrada 8.200 euros, "sense que consti que li fes cap tractament".

Un total de 10 pacients també han declarat que el fals dentista els va provocar lesions òssies i fins i tot una sinusitis, fruit dels seus tractaments defectuosos.

ARXIVAT A:
JudicialPolicial
Anar al contingut