Un estiu sense xiringuitos a les platges de Llavaneres

L'Ajuntament ha anul·lat el concurs per licitar-los, en detectar irregularitats

RedaccióActualitzat

Aquest any, Sant Andreu de Llavaneres, al Maresme, passarà la temporada d'estiu sense xiringuitos a les platges.

L'Ajuntament ha decidit declarar desert el concurs en què s'havien de licitar les guinguetes del municipi, després de detectar irregularitats per part de les empreses que s'hi van presentar.

Joan Mora, l'alcalde de Llavaneres, ho explica d'aquesta manera:

"Van fer les renúncies paral·leles i es quedaven un amb una i l'altre amb l'altra, renunciant a les altres ofertes que havien fet. No s'estava actuant correctament. Des de l'Ajuntament intentem sempre fer les coses ben fetes. No és fàcil per mi ni pel consistori deixar la platja sense guinguetes."

En concret, l'Ajuntament acusa les dues empreses que optaven a la concessió de simular una falsa competència: s'haurien posat d'acord per repartir-se el pastís, un xiringuito per a cadascuna.

 

Alguns veïns i banyistes, però, no lamenten gens la desaparició dels xiringuitos, sinó tot al contrari, perquè esperen que així no hi haurà tanta gent a la platja.

D'altra banda, l'Ajuntament ja ha explica que les les noves bases per a la licitació de cara als propers tres anys inclouran una clàusula de penalització, per evitar renúncies a darrera hora.

 

Per als incondicionals dels xiringuitos, de tota manera, val a dir que sí que n'hi haurà un: el de la platja de les Barques, Can Jaume, a tocar del Port Balís, regentat pel descendent d'una nissaga centenària.

Anar al contingut