Façana del Palau de Justícia de Múrcia (Europa Press)
Múrcia

Un altre violador confés no anirà a la presó a canvi de fer un curs d'educació sexual

És el capatàs d'una finca que va agredir sexualment una treballadora, i evita la presó amb un pacte similar al dels policies d'Estepona que van violar una noia

RedaccióActualitzat

Segona sentència en pocs dies contra un violador confés que no anirà a la presó a canvi que faci un curs d'educació sexual, després de la que la setmana passada va fer el mateix amb dos policies municipals d'Estepona.

L'ha feta pública aquest dimecres l'Audiència de Múrcia, que ha condemnat a dos anys un home de 67 anys per violar una dona que treballava a les seves ordres.

La sentència considera provat que l'home, capatàs d'una finca agrícola, va forçar sexualment la dona malgrat que ella va intentar resistir-se, i ell la va agredir repetidament.


Una cita que acaba en violació

Va passar el maig del 2019: ell la va convidar a sortir, ella va acceptar i, després de portar-la amb la furgoneta de l'empresa a una finca de la localitat de Mula, la va obligar a pujar al darrere del vehicle i allà la va violar.

Aprofitant-se de la condició de migrants de la dona i dels seus companys, després va comminar-la a no explicar-ho a ningú, afirmant que "ningú la creuria" i que els deixaria a tots sense feina.

Segons la sentència, la dona, de nacionalitat paraguaiana, estava contractada per treballar en la campanya de recollida de l'albercoc a través d'una empresa de treball temporal utilitzant les dades d'una altra persona.


Denúncia i 6 mesos de presó preventiva

Malgrat les amenaces, la dona, que va haver d'anar a l'hospital a curar-se les ferides que havia sofert, el va denunciar immediatament, i l'home va arribar a passar mig any a la presó fins que va sortir en llibertat.

Davant del jutge va reconèixer que va violar la dona, que la va agredir per aconseguir-ho i també que la va amenaçar d'acomiadar-la si ho explicava.


Dos anys, 6.000 euros i 7 anys d'allunyament

Ara la sentència el condemna a dos anys, de manera que, com que no té antecedents, no haurà d'entrar a la presó, i l'obliga a fer el curs d'educació sexual, a pagar 6.000 euros a la víctima i a no apropar-s'hi en 7 anys.

La sentència  contempla dos atenuants: el de reparació dels danys, perquè ja ha pagat els 6.000 euros, i el de confessió tardana.

Pacte similar al del cas d'Estepona

Com en el cas conegut la setmana passada dels dos policies municipals d'Estepona que van violar una noia de 18 anys quan estaven de servei, és una sentència fruit d'un pacte entre la fiscalia, la defensa i l'acusació particular.

Per tant, no s'ha arribat a celebrar el judici, però a diferència del cas d'Estepona, en aquest no hi ha hagut cap vot particular de cap membre del tribunal oposant-se a la decisió.

La sentència de l'Audiència de Múrcia, que afirma que l'home va violar la dona "guiat per un ànim sicalíptic", inclou, a més del curs, el compromís del condemnat de no cometre cap crim en els pròxims 5 anys:

"La sala va accedir immediatament a concedir el benefici de la suspensió de la pena de presó per un termini de cinc anys condicionat al fet que no delinqueixi durant el mateix i també que participi en un programa formatiu d'educació sexual."

 

ARXIVAT A:
Agressió sexual
Anar al contingut