Ultra Clean, una marató que combina esport i neteja d'espais naturals

Actualitzat

Des del 13 de maig es celebra la primera Ultra Clean Marathon entre Girona i Barcelona. Hi participen més de 2.000 persones. La intenció de la cursa és recollir els residus que trobin els corredors a diferents espais naturals.
 


La cursa té un total de 295 quilòmetres que es divideixen en set etapes consecutives de 42 km cadascuna. Les etapes tindran lloc a cadascuna de les demarcacions de Catalunya amb una cursa per dia.

Els corredors Albert Bosch i Nicole Ribera correran les set etapes com a "ambaixadors" de la cursa, que va començar diumenge, a Girona, i que acabarà divendres, a Barcelona.
 


L'esdeveniment, que s'emmarca dins de la campanya "Let's Clean Up Europe!" i la Setmana de la Natura, ha estat organitzat per la Xarxa de Custòdia del Territori, la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya i la Generalitat de Catalunya mitjançant l'Agència de Residus de Catalunya i el Departament de Territori i Sostenibilitat. Tal com ha explicat el president de la Xarxa de Custòdia del Territori, Marc Vilahur:
 

"Aquest projecte reverteix positivament un esport com és la marató, que, sovint, té alguns inconvenients cap al medi natural, però, en aquest cas, té una vocació claríssima d'afavorir la conservació d'aquest"


La iniciativa està acompanyada de 25 accions de neteja promogudes per diferents col·lectius, com escoles, empreses o ajuntaments.
 


La secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, ha exposat que "l'objectiu de la cursa és que no es torni a repetir, perquè això significaria que els paratges naturals estarien nets".
ARXIVAT A:
Medi ambient
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut