Donald Trump, aquesta setmana, dins del despatx Oval de la Casa Blanca (Reuters/Carlos Barria)
Donald Trump, aquesta setmana, dins del despatx Oval de la Casa Blanca (Reuters/Carlos Barria)
Washington

Twitter entregarà el compte @POTUS a Biden el 20 de gener, faci el que faci Trump

Trump continua dient que ell ha guanyat les eleccions, però Twitter anuncia que farà el traspàs a l'administració de Joe Biden en la data prevista per a la investidura

RedaccióActualitzat

Twitter ha anunciat que, faci el que faci Donald Trump i reconegui o no la victòria del demòcrata Joe Biden a les eleccions, ells transferiran el control del compte del president dels Estats Units, @POTUS, a l'administració de Joe Biden el 20 de gener, la data prevista per fer el canvi de govern.

El compte @POTUS és el compte oficial del president nord-americà a Twitter. Un compte diferent de @realDonaldTrump, que és el que l'actual president utilitza més sovint. Donald Trump acostuma a escriure en el seu compte personal i després es retuita al compte oficial del president dels Estats Units.

 

 

El compte oficial de Trump té gairebé 33 milions de seguidors i el 20 de gener, quan Biden prengui possessió del càrrec, els missatges escrits sota la presidència de Trump s'esborraran i s'arxivaran per l'Administració Nacional d'Arxius i Documents. És el mateix que es va fer quan Trump va succeir Obama l'any 2017.

Però aquesta transició de Twitter de l'administració Obama a l'administració Trump no va estar exempta de polèmica: alguns usuaris van optar per deixar de seguir el compte just abans del traspàs perquè no volien cap rastre de Donald Trump al seu "timeline", però es van trobar que, sense que ningú els demanés permís, tornaven a seguir el compte, ara amb Trump al capdavant.

Twitter també transferirà automàticament a l'equip de Biden altres comptes oficials, com el del vicepresident dels Estats Units, @VP, que ara fa servir Mike Pence i que passarà a mans de la senadora Kamala Harris; o el de la primera dama, @FLOTUS, que deixarà de pertànyer a Melania Trump i passarà a la dona de Joe Biden, Jill Biden. I el comte de la Casa Blanca, @whitehouse, i el del portaveu governamental, @PressSec.

Un portaveu de la companyia ha informat que Twitter s'està preparant "per donar suport actiu de la transició dels comptes institucionals de Twitter de la Casa Blanca el 20 de gener".

Des de la data de les eleccions, el 3 de novembre, Twitter ha afegit etiquetes a molts dels tuits de Trump advertint que podien contenir informació falsa sobre els resultats electorals, especialment quan Trump no deixa d'insistir que hi ha hagut frau electoral.

 

ARXIVAT A:
TwitterTrump Eleccions Estats Units
Anar al contingut