TV3 estrena '265 dies sense onades', el primer documental sobre la història del surf al litoral català

ACN Barcelona - El programa 'Sense Ficció' estrenarà dimarts que ve, 12 de juliol, '265 dies sense onades'. Es tracta del primer documental sobre la història del surf al litoral català i es va preestrenar aquest dijous a l'Antiga Fàbrica Damm. L'acte va comptar amb la presència d'algun dels pioners del surf a Catalunya i nombrosos aficionats a aquest esport. El documental, dirigit per Julie Gómez, és una producció de Glassy Films en coproducció amb Elemental Komunika i Kalapa Studio i amb la participació de TV3. '265 dies sense onades' mostra com l'evolució del surf ha anat en paral·lel al desenvolupament socioeconòmic de Barcelona i les poblacions properes des dels anys 60 fins avui.

El fil conductor d'aquest documental és la història del surf a Catalunya, explicada a través dels personatges que han estat partícips d'una trajectòria ja històrica, un fil que permet abordar la massificació, el localisme, la sostenibilitat i l'amenaça del canvi climàtic. Segons un comunicat de TV3 difós aquest divendres, "més que una 'surfmovie', és una pel·lícula positiva a través de la qual es coneixen personatges captivadors carregats de secrets, records o anècdotes i, sobretot, acostumats a esperar."


Tot i que el litoral català habitualment és calmat i tranquil·la, Barcelona és la ciutat europea que més neoprens ven l'any. De fet, l'espera és el leitmotiv del documental.

Anar al contingut