Jordi Turull, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu
Barcelona

Turull sobre l'ordre de la fiscalia a Trapero: "La prioritat és la lluita antiterrorista"

Turull assegura que l'executiu té confiança "total i absoluta" en les decisions del major Trapero de cara al referèndum de l'1-O

RedaccióActualitzat

El govern ha reaccionat a les ordres que ha donat la fiscalia al major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, que "requisin urnes" i tot el material destinat a preparar i celebrar el referèndum per evitar la "consumació del delicte". El portaveu Turull creu que la prioritat de les forces de seguretat hauria de ser la lluita antiterrorista, com ho és, pel govern:

"La prioritat absoluta pel que fa al govern de la seva policia, els Mossos d'Esquadra, és la lluita contra el terrorisme en un estat d'alerta 4 sobre 5.  Aquesta és la prioritat a l'hora de mobilitzar efectius. Algú hauria de fer una reflexió en aquest sentit."

Sobre les decisions que pugui prendre Trapero, Turull ha assegurat que la confiança del govern en ell és "total i absoluta".

Insisteix que obeirà el Parlament i no el TC

Turull ha insistit que hi haurà urnes l'1 d'octubre i que es podrà votar ja que l'executiu només entén una obediència, i aquesta és a les decisions del Parlament:

"Pel que fa a l'actuació d'aquí fins a l'1 d'octubre per part del govern, nosaltres sempre parlem en termes d'obediència i d'obediència al mandat del Parlament de Catalunya i a aquell decret que vam aprovar nosaltres, tant el decret de convocatòria com amb les normes complementàries."

El portaveu del govern també ha volgut tranquil·litzar els catalans que viuen en municipis que han declinat cedir locals per a l'1-O. Ha reiterat que tothom podrà votar, "en els locals que estaven acostumats o en un de similar".

Pel que fa al cas concret de l'Ajuntament de Barcelona, ha dit que hi estan mantenint converses, i que el govern els ha demanat els col·legis habituals "per les garanties":

"Nosaltres demanem als que exigeixen garanties que hi posin la part que els hi toca perquè hi hagi garanties. I si una part de les garanties que se'ns demanen és que es pugui votar on la gent està acostumada a votar doncs a l'Ajuntament de Barcelona li demanem que col·labori en això."

Turull també ha volgut tranquil·litzar els ajuntaments que col·laborin en el referèndum perquè, segons ell,  si "col·labores en una cosa que no és delicte has d'estar absolutament tranquil". Ha afegit, a més, que només se'ls pot acusar de no seguir les directrius polítiques del PP.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut