Almeria

Troben el cadàver del nen desaparegut a Níjar i detenen la parella del pare

El cadàver de Gabriel hauria estat localitzat al maleter del cotxe de l'actual parella del pare

RedaccióActualitzat

Detinguda l'actual parella del pare de Gabriel Cruz, el nen desaparegut a Níjar el 27 de febrer. La Guàrdia Civil ha trobat el cadàver del menor al maleter del seu cotxe.

La dona ha sigut detinguda quan transportava el cadàver del nen al maleter.

(El pare de Gabriel abraçant la seva actual parella)

 

La parella del pare ja estava sota sospita. Va ser ella qui va trobar la samarreta interior del nen el cap de setmana passat a la zona de la depuradora. Els investigadors no s'explicaven com la samarreta va aparèixer en una zona que ja havia estat inspeccionada per voluntaris i especialistes, a tan sols 4 quilòmetres de Las Hortichuelas.

Moment de la detenció

Un veí de Vícar (Almeria) ha gravat el moment de la detenció. La dona crida "No he sigut jo. Jo he agafat el cotxe aquest matí". La policia li demana que calli.

 

Mostres de condol

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, s'ha posat en contacte amb els pares del menor per transmetre el seu condol.

12 dies de recerca

El grups de recerca buscaven Gabriel, de 8 anys, a Las Hortuchuelas, a Níjar, Almeria. Actualment, desenes de forces de seguretat estaven buscant el menor per 40 zones i 400 punts a Almeria.

El rastre del menor es va esfumar quan va sortir cap a les 15.30 de casa de la seva àvia a Las Hortichuelas, una pedania d'Almeria. Segons el testimoniatge dels seus familiars, Gabriel va recórrer els cent metres que separen aquesta casa de la dels seus oncles, encara que mai va arribar a la seva destinació.

Unes cinc hores després, la Guàrdia Civil va activar un dispositiu de cerca al qual s'hi van sumar unitats especialitzades, com ara la Unitat Central Operativa (UCO) de l'Institut Armat. El dimecres 28 de febrer van interrogar l'home que feia dos anys que assetjava la mare del nen, Patricia Ramírez. Aquest home va romandre gairebé 72 hores detingut i el jutge el va enviar a la presó per haver-se saltat l'ordre d'allunyament.

El mateix Ministeri de l'Interior va explicar que havia "manipulat" la polsera telemàtica que controlava que no s'acostés a Patricia. La mare de Gabriel, no obstant això, sempre va dir que aquesta persona no tenia res a veure amb la desaparició del seu fill.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut