Troben al Carib un cayuco amb 14 morts que havia sortit de Mauritània, a 5.000 km
Els corrents marins de l'oceà Atlàntic haurien portat un "cayuco" de Mauritània a Trinitat i Tobago

Troben al Carib un "cayuco" amb 14 morts que havia sortit de Mauritània, a 5.000 km

El més probable és que volguessin anar a les Canàries i que els corrents marins els arrosseguessin a l'altra banda de l'Atlàntic

Josep Maria Camps ColletActualitzat

El 28 de maig uns pescadors de l'illa de Tobago, al Carib, van veure a pocs quilòmetres de la costa una embarcació a la deriva, i quan s'hi van acostar hi van trobar 14 cadàvers en descomposició, a més d'altres restes humanes.

La policia de Trinitat i Tobago va portar els cossos al tanatori de la capital de l'illa, Scarborough, i van començar a investigar el possible origen de l'embarcació:

"La policia investiga el descobriment de 14 cossos, un crani i restes esquelètiques, apilats en un vaixell que ha estat trobat surant a quatre milles de Belle Garden, Tobago, aquest matí."

 

La matrícula i un mòbil

Gràcies a la matrícula i a un telèfon mòbil que hi van trobar, pocs dies després van saber que tots dos estaven registrats a Mauritània, a l'altra banda de l'oceà.

Segons el diari Trinidad Express, el portaveu de la policia, William Nurse, va explicar-ho el 2 de juny en roda de premsa:

"D'acord amb la informació que tenim, el vaixell, amb matrícula AG231, es creu que va ser robat i hi ha investigacions en marxa a Mauritània per esbrinar-ho."

La policia no va trobar més indicis que permetessin identificar els 14 cadàvers ni les altres restes humanes, ni tampoc proves de si en l'embarcació hi havien viatjat gaires més persones.


Anaven a les Canàries?

La distància entre Mauritània i Trinitat i Tobago és d'uns 5.000 quilòmetres en línia recta, de manera que és força improbable que els ocupants volguessin fer aquest viatge.

Una hipòtesi plausible és que l'embarcació fos un dels "cayucos" que surten de Mauritània per arribar a les illes Canàries, un viatge d'uns 1.000 quilòmetres en direcció nord.

Els corrents marins porten al Carib

El que ha passat amb aquest "cayuco" no és habitual, però tampoc no és del tot estrany: per davant de Mauritània passa el corrent de les Canàries, d'aigua freda i en direcció sud.

Aquest corrent hauria portat el "cayuco" fins a les illes del Cap Verd, i allà un altre corrent, l'Equatorial Nord, se l'hauria endut a través de l'oceà fins al Carib.

Aquests dos corrents són el retorn del famós corrent del Golf, que puja per davant de la costa dels Estats Units i que alimenta el corrent de l'Atlàntic Nord, que arriba fins a les costes d'Europa.

Trinitat i Tobago és una excolònia britànica formada per dues illes grans a tocar de la costa de Veneçuela. Amb poc més de 5.000 quilòmetres quadrats de superfície, hi viuen més d'1.300.000 habitants.

 

 

 

ARXIVAT A:
Migracions
Anar al contingut