Edifici de Khan Yunis on era Ali Ghali, amb l'impacte de l'atac israelià ben visible (Reuters/Ibraheem Abu Mustafa)

Tres morts i quinze ferits en la segona ofensiva d'Israel a Gaza aquesta setmana

24 palestins, la majoria civils, inclosos 5 nens, han mort a Gaza des que dimarts Israel va engegar l'operació Escut i Fletxes

RedaccióActualitzat

Segona ofensiva d'Israel a Gaza aquesta setmana dins de l'operació Escut i Fletxes per abatre líders de la Jihad Islàmica de Palestina (JIP). Tres persones han mort i quinze més han resultat ferides de matinada en el bombardeig de Khan Yunis, al sud de la Franja de Gaza.

La treva que Egipte, Qatar i l'ONU miren de negociar sembla lluny, ara per ara.

Una de les víctimes mortals és Ali Ghali, un comandament de la JIP que Israel considera responsable del llançament de coets contra Israel.

Un grup de persones examinen les restes de l'atac israelià a l'edifici a Khan Yunis on era Ali Ghali (Reuters/Ibraheem Abu Mustafa)

Les altres dues són Mahmud Ghali, germà seu, i Mahmud Mansur, un nebot, que fonts de seguretat palestines neguen que pertanyessin a la JIP, una organització considerada terrorista per Israel, els Estats Units i la Unió Europea.

Metges de l'hospital Naser de Khan Yunis han confirmat la mort de tres persones i han corroborat que quinze persones més han resultat ferides.

En total, des que dimarts Israel va posar en marxa l'operació Escut i Fletxes, han mort almenys 24 palestins, la majoria dels quals, 15, eren civils, inclosos 5 infants i 5 dones. A més, 79 persones han resultat ferides.

El sistema antimíssils israelià Cúpula de Ferro intercepta coets llançats des de Gaza (Reuters/Ammar Awad)

Israel ha bombardejat més de 130 objectius de la JIP, com centres de comandament, dipòsits d'armes, fàbriques de coets o plataformes de llançament.

Dimecres, la resposta va ser el llançament de 469 coets, una quarta part dels quals van caure a la mateixa Franja de Gaza, però alguns van arribar fins a Beerxeba i també Tel-Aviv, a més de 50 quilòmetres, on no es té notícia que hagin causat cap dany personal, però sí alguns danys materials.

Des dels Estats Units, Jake Sullivan, conseller de Seguretat Nacional del president Joe Biden ha insistit, en conversa telefònica amb el seu homòleg israelià, Tzachi Hanegbi, en la "necessitat d'una desescalada i d'impedir noves pèrdues humanes"

Aquest 2023 ja han mort 135 palestins, 19 israelians, una ucraïnesa i un italià a causa del conflicte entre Palestina i Israel, segons el recompte fet per l'agència AFP a partir de fonts oficials israelianes i palestines.
 

 

ARXIVAT A:
Pròxim Orient IsraelPalestina
Anar al contingut