Almenys 13 persones mortes, la majoria civils, en un nou atac d'Israel contra Gaza

L'exèrcit israelià assegura que ha bombardejat la Franja amb 40 avions i drons per eliminar tres dirigents de la Jihad Islàmica

RedaccióActualitzat

Almenys 13 persones han mort aquesta matinada a la Franja de Gaza, i unes 20 més han resultat ferides, segons el Ministeri de Sanitat de Palestina, a causa dels bombardejos de la força aèria israeliana.

Tres de les víctimes mortals serien alts responsables de la Jihad Islàmica de Palestina (JIP), considerada un grup terrorista per Israel, els Estats Units i la Unió Europea, però la majoria són civils, entre els quals hi ha dones i infants.

Ha estat una ofensiva de gran abast, anomenada "operació Escut i fletxes", amb uns 40 avions i drons, que l'exèrcit israelià ha explicat que s'ha fet contra els "responsables del llançament de coets a Israel" en les últimes setmanes.

Alguns d'aquests líders estarien entre les víctimes mortals de l'atac, com Jalil Bahitini, Tareq Az Aldin i Jahed Ahnam, considerats, respectivament, comandant de la JIP al nord de Gaza i coordinador amb Hamas, responsable d'activitats a Cisjordània i secretari del consell militar de la JIP.

Una nena palestina davant la runa de la casa d'un dels dirigents de la JIP morts en l'atac juntament amb la seva dona (Reuters / Ibraheem Abu Mustafa)

En els atacs, però, també han mort familiars i veïns, entre els quals hi ha dones i infants.

En l'últim balanç, el Ministeri de Sanitat palestí parla de 13 "màrtirs", entre els quals hi ha 4 infants i 4 dones, i de 20 ferits, entre els quals hi ha 3 infants i 7 dones.


"No quedarà impune"

Els projectils i drons israelians han caigut sobre les ciutats de Gaza, Rafah i Khan Younis, zones residencials densament poblades, i també sobre instal·lacions militars de la JIP.

Cal tenir en compte que Gaza és una franja de 365 quilòmetres quadrats, amb una població de 2,3 milions de persones. Fa temps que diverses veus s'hi refereixen amb l'expressió "la presó a l'aire lliure més gran del món".

Edifici danyat després de l'atac d'Israel a la Franja de Gaza (Reuters / Mohammed Salem)

Un portaveu de la JIP, Tareq Selmi, ha declarat que aquest "crim" d'Israel "no quedarà impune".

El cap de Hamas, Ismail Haniyeh, ha assegurat que "l'assassinat de líders no aportarà seguretat a l'ocupació [israeliana], sinó més resistència".

L'operació Escut i fletxes arriba després que la setmana passada es llancessin un centenar de coets contra Israel des de Gaza com a represàlia per la mort de Jader Adnan, alt càrrec de la JIP a Cisjordània que estava pres a Israel, després de 86 dies de vaga de fam.

 

ARXIVAT A:
Pròxim Orient IsraelPalestina
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut