Els fardells de 30 quilos cadascun d'haixix
Els fardells de 30 quilos cadascun d'haixix

Tres detinguts per portar mitja tona d'haixix en una furgoneta dins d'un camió a Roses

Els detinguts transportaven la droga del sud d'Espanya a França

Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut tres homes a Roses que transportaven mitja tona d'haixix en una furgoneta oculta en un camió. Els detinguts, dos dels quals han ingressat a la presó, traslladaven la droga del sud d'Espanya a França.

Els Mossos van tenir coneixement que un grup de persones amb domicili a Roses s'estaria dedicant a transportar haixix en vehicles i van identificar un dels membres del grup, que ja tenia antecedents policials per fets similars.

 

"Modus operandi" del detinguts

La policia va localitzar un camió amb les plaques de matrícula canviades en un descampat de la urbanització de Santa Margarida de Roses, molt a prop del domicili del sospitós.

Els tres homes transportaven la droga en una furgoneta de lloguer fins a una nau industrial a Roses, on la deixaven uns dies per veure si la policia els havia seguit.

Posteriorment carregarien el furgó en el remolc d'un camió per traspassar així la frontera amb França. A més, com a mesura de seguretat utilitzaven un turisme, també de lloguer, que conduïa un dels arrestats i que tenia la funció de cotxe pilot amb la finalitat de detectar la presència de possibles controls policials.

 

Mossos descarregant l'haixix trobat dins d'una furgoneta

 

Aquest mes de febrer els agents van observar com el camió amb plaques canviades i el turisme que feien servir de cotxe pilot s'adreçaven a una nau industrial al polígon industrial Vilamalla de Roses i com minuts després tornaven a sortir tots dos vehicles.

A l'aturar el camió van comprovar que a l'interior del remolc hi havia carregada la furgoneta de lloguer dins de la qual hi havia quinze fardells de 30 quilos cadascun d'haixix.

Davant d'aquests fets, els Mossos van detenir el conductor i unes hores més tard als altres dos homes que havien participat en el transport de la mercaderia.

Els tres detinguts --de 40, 42 i 56 anys-- van passar a disposició judicial i el jutge va decretar llibertat amb càrrecs per al tercer i presó provisional per als altres dos.

La investigació continua oberta i els Mossos no descarten més detencions.

ARXIVAT A:
DroguesNarcotràfic
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut