Trapero demana "respecte" pels Mossos: "Què té de revolucionari cremar contenidors?"

A l'acte, el major ha condecorat 10 persones que van ajudar en la defensa del judici a la cúpula dels Mossos per l'1-O, entre les quals la seva advocada, Olga Tubau

Actualitzat

El major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, alerta que la falta de respecte als Mossos atempta contra el pacte social. Durant l'acte central del Dia de les Esquadres, Trapero ha admès que les protestes han de molestar, però en cap cas menystenir la institució, i creu que llançar pedres i cremar contenidors no és revolucionari.

"Observem amb preocupació que en el debat públic, en alguns debats públics, a aquell que tira una pedra a un policia se li atorga el títol d'activista."
"Qui ataca l'autoritat de la policia i qui avala la manca de respecte als seus homes o dones s'oblida que l'autoritat policial és delegada."
"Em pregunto què té de canviar el món el fet de llançar pedres a la policia o cremar contenidors. Quin és aquest nou paradigma i què té de transformador o de revolucionari?"

També ha enviat un missatge intern de felicitació per la feina que fa la policia, i ha fet un advertiment del que implica detenir una persona. Ha instat a revisar el tracte als detinguts, perquè les mesures han de ser les mateixes per a tots els arrestats sense tenir en compte la gravetat del delicte que hagin comès o la perillositat, i aspectes del procediment de les detencions. "Hem de pensar per què un detingut no pot llegir un llibre o ha d'estar a la planta -3" i proposa arribar a "un acord policial que assumeixi que una detenció no és un tràmit, és posar una persona en una situació en què els seus drets estan especialment limitats".

 

Elena:"No quedaran impunes"

En el mateix acte, el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, s'ha compromès a perseguir els que aquests dies han atacat els policies, que han patit agressions "inacceptables", ha dit, i assegura que les agressions als Mossos no quedaran impunes. En un missatge en vídeo, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat que el govern i les institucions estan "al costat" dels Mossos.

El major Trapero s'abraça a l'advocada Olga Tubau després de condecorar-la (ACN/Laura Fíguls)

Condecorats l'advocada i els jutjats per l'1-O

A l'acte del Dia de les Esquadres s'ha condecorat 10 persones que van ajudar a preparar la defensa en el judici de l'1-O a l'Audiència Nacional del major Josep Lluís Trapero i de l'excúpula d'Interior. El mateix Trapero ha posat les medalles a, entre altres, la seva advocada, Olga Tubau; la que era cap de comunicació del cos i ara portaveu del govern, Patrícia Plaja; el comissari Ferran López -exnúmero 2 del cos, cap durant el 155 i ara temporalment fora del cos-. Aquest dimecres va fer un any que l'Audiència Nacional va absoldre Trapero i l'excúpula d'Interior. Després de ser absolt, el major va ser restituït en les seves funcions com a cap dels Mossos.          
           

Deu condecorats per la defensa de la cúpula dels Mossos al judici de l'1-O (ACN/Laura Fíguls)
ARXIVAT A:
Josep Lluís Trapero Judici TraperoMossos d'Esquadra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut