Torra dona a entendre que no es presentarà al judici per desobediència

El president de la Generalitat apunta a l'aturada de país com una de les respostes a la sentència del judici del procés

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, està citat el 25 i el 26 de setembre als tribunals pel judici per desobediència per no retirar els llaços grocs del balcó de la Generalitat durant el període electoral del 28A. Torra, però, dona a entendre que no es presentarà. Ho emmarca en un procés de desobediència i de confrontació amb l'Estat.

En una entrevista a "El Punt Avui", Torra no és taxatiu sobre la seva presència al judici. Manté la incògnita, però apunta que no anar-hi seria seguir l'estratègia de confrontació amb l'Estat que sempre ha defensat:

"No anar-hi seria posar de manifest que t'has de plantar. Quan parlem de confrontació democràtica de què estem parlant? Parlem de que ens plantem davant un estat autoritari i repressiu, que ho està utilitzant tot per tirar endavant amb la seva idea"

Torra es referma en l'"ús de les armes de la desobediència civil" i explica que, sigui quina sigui la seva decisió, té clar el resultat del judici: condemna per inhabilitació

"Crec que tot acabarà en una inhabilitació i, si fos una justícia real no passaria, però tots coneixem què busca ara l'estat espanyol"


Tornar a repetir el 3 d'octubre

Torra també apunta a l'aturada de país com una de les respostes a la sentència del judici del procés.

"Jo vaig sortir al carrer el 3 d'octubre com milions de ciutadans i entenc que milions de ciutadans tornaran a fer un 3 d'octubre com a resposta a la sentència". Això entra dintre d'una de les moltes possibles accions de desobediència"

Sobre els seus efectes per l'economia, Torra creu que les empreses hi seran:

"Moltes empreses del país i s'ha vist amb la cambra de Barcelona estan amb els drets i les llibertats de Catalunya. No tinc cap dubte que una opció com una aturada de país les nostres empreses també li donaran tot el suport"


La unitat, les eleccions i ser candidat

Aquesta resposta passa per la unitat i Torra aprofita per bandejar les veus que critiquen una discrepància en les declaracions entre Junts per Catalunya i Esquerra, fins i tot dins del govern:

"En aquests moments hi ha un govern cohesionat, que hem d'enfortir, i vol dir donar-li eines, pressupost, horitzó clar, en un dels moments més importants de la nostra història perquè es jutja el dret a l'autodeterminació"

Tot i així, Torra no nega que hi ha debat sobre eleccions i en aquest context no tanca la porta a tornar-se a presentar:

"No he renunciat mai a si cal, per seguir avançant en la independència del meu país, ser on calgui. Mai renunciaré a servir el meu país si l'objectiu és la independència"

ARXIVAT A:
Procés catalàQuim Torra
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut