Puigdemont i Rovira criden a la unitat en un vídeo conjunt a les portes de la Diada

En un vídeo de l'ANC, Carles Puigdemont i Marta Rovira apareixen junts per demanar una gran mobilització l'Onze de Setembre

RedaccióActualitzat

L'independentisme fa crides a la unitat per a la Diada. Des de l'exili, en un vídeo de l'ANC, el president Carles Puigdemont i la secretària general d'Esquerra, Marta Rovira, han aparegut junts per demanar una gran mobilització l'Onze de Setembre.

Rovira demana generar una imatge d'unitat de l'independentisme català que faci la volta al món.

Puigdemont assegura que no sobra ningú i afirma que després de la sentència del judici de l'1 d'octubre caldrà una mobilització llarga en el temps, tant a l'interior com a l'exterior.

A les portes de la Diada, el president de la Generalitat, Quim Torra, tambe ha demanat unitat a l'independentisme i no tenir por. Torra, que ha participat en la Marxa dels Vigatans a Vic, ha fet una crida a "confiar" en el govern i posar "la llibertat i la independència" com a prioritat.

 

 

Torra ha recalcat que cal aprofitar la Diada "per reprendre el que ara ha de ser l'objectiu, la independència".

El vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, també ha fet una crida a la unitat en aquest acte. Mauri, a més, ha instat a "mantenir la flama de la dignitat i la vida col·lectiva" davant la que serà "una sentència injusta" i a la qual és "imprescindible respondre sortint de nou al carrer".

El diputat de la CUP al Parlament Vidal Aragonés, en declaracions al programa "Més 3/24", ha reconegut que els retrets afebleixen l'independentisme i s'ha sumat a la crida a la unitat per a la Diada.

Tots aquests posicionaments contrasten, però, amb la disputa entre els socis de govern sobre si s'han de convocar o no eleccions al Parlament de Catalunya després de la sentència del judici del procés.

ARXIVAT A:
Procés català11SCarles PuigdemontMarta Rovira
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut