Junqueras defensa "l'exercici del vot" després que Torra descartés unes eleccions

Oriol Junqueras fa un tuit que s'interpreta com una resposta a la posició del president Torra davant una eventual convocatòria d'eleccions anticipades

RedaccióActualitzat

Nou capítol en les discrepàncies entre Esquerra i Junts per Catalunya. El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha fet un tuit en què carrega contra el president de la Generalitat, que aquest dijous va dir que davant les sentències del Suprem caldrà enfortir les institucions i no pas convocar unes eleccions anticipades, en línia amb el que també defensa Puigdemont.

Junqueras es pregunta: "Des de quan l'exercici democràtic del dret a vot afebleix les institucions d'un país?"

El president Quim Torra, des de Madrid, va tornar a descartar eleccions a Catalunya com a resposta a la sentència de l'1-O amb l'argument que cal reforçar les institucions.

"Si volem donar una resposta en profunditat l'últim que podem fer és abocar-nos a unes eleccions, que tots sabem el grau de confrontació que existeix. Ens impediria concentrar-nos en el més important, que és donar resposta a la sentència."


Resposta de Budó i Borràs

La portaveu del govern, Meritxell Budó, ha advertit a Junqueras dels riscos que podrien comportar unes eleccions.

"En aquest moment a Catalunya hi ha un govern independentista, una majoria independentista al Parlament i, personalment, penso que unes eleccions podrien alterar, o no, aquestes majories."

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, també ha contestat al líder d'ERC. Diu que unes eleccions no tenen sentit sense saber si l'independentisme en sortirà reforçat.

"No crec que sigui hàbil plantejar aquesta feblesa dins de nosaltres mateixos, que rebrem la sentència i que ens afectarà a tots igual."

En una entrevista al diari "Ara", Borràs ha recordat que l'ambient de campanya podria no ajudar. Borràs també ha emplaçat ERC a pensar si el país "hi guanya o no" anant a eleccions, i que no pensin només en clau de partit. Així, ha demanat que siguin capaços de veure qui està en el mateix equip i qui són els "adversaris".

ARXIVAT A:
Oriol JunquerasQuim TorraERCJxCatProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut