Barcelona

Torra demana per carta a Sánchez una reunió i La Moncloa respon que no és el moment

El president reclamava una trobada per "parlar de tot en profunditat", però sense fixar terminis

RedaccióActualitzat

Després de l'últimàtum de Quim Torra a Pedro Sánchez, aquest dimecres al migdia ha transcendit la carta que el president català li va enviar ahir en què li demanava una reunió les properes setmanes al Palau de la Generalitat.

En la missiva, però, Torra no marca el termini del novembre que va esmentar al ple per a una proposta de referèndum del govern espanyol.

El president proposa una trobada per "parlar de tot en profunditat", del projecte de Sánchez per a Catalunya i de l'exercici del tret a l'autodeterminació. Segons Torra, aquesta és la solució que pot resoldre el conflicte "de forma sostinguda i democràtica".

El poble de Catalunya, afegeix, mereix una "resposta valenta i diferent de la que ha rebut fins ara".

 

 

La resposta de La Moncloa

Des del govern espanyol, però, ja han respost i asseguren que no és "el moment" per fixar una trobada entre els dos dirigents. Remeten al que va dir aquest dimarts la ministra portaveu, Isabel Celaá.

"No sembla que aquest sigui el moment més delicat per decidir la data per a una reunió eventual", va assegurar Celaá, que també va respondre que el govern espanyol "no accepta ultimàtums" i manté "la via del diàleg".

La resposta de l'oposició a l'ultimàtum

L'oposició ha criticat amb contundència l'ultimàtum de Torra i li ha reclamat un impuls de les polítiques socials. Ciutadans el responsabilitza del que pugui passar als carrers després d'esperonar els CDRs.

El PSC i Comuns li han demanat que abandoni la via unilateral i el PP, que dimiteixi. La CUP, per contra, que faci un acte de desobediència, mentre que Esquerra demana menys gesticulacions.

ARXIVAT A:
Quim TorraPedro SánchezProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut