Alejandro Fernández (PP): "A Catalunya no tenim un president, tenim un activista ultra"

RedaccióActualitzat

En representació del PPC, en el debat de política general ha intervingut el diputat Alejandro Fernández.

De bon començament ha criticat el que considera que és radicalisme del president Torra:

"Avui, a Catalunya, no tenim un president de la Generalitat, tenim un activista ultra. I això té conseqüències en un debat de política general."

Per Fernández, el govern prefereix "la confrontació al carrer al debat parlamentari".

També s'ha preguntat com és possible que Torra -a qui ha titllat de totalitari- hagi estat elegit. I ho ha atribuït a "la llavor totalitària".

"La llavor totalitària fa que les persones supeditin tota la seva escala de valors a un valor que consideren superior -la construcció nacional- en nom del qual tot està permès."

Fernández ha afirmat que "el senyor Torra, com que és conscient que no tenen potència política per aconseguir la independència ni tenen capacitat de reconeixement internacional, ha decidit que la seva estratègia és amargar la vida a tots els catalans i aconseguir que marxem".

Ha dedicat bona part de la intervenció a intentar rebatre la idea que Catalunya sigui una colònia:

"Volen convèncer la gent que Catalunya és una colònia per aconseguir tenir dret a l'autodeterminació. Catalunya no és una colònia."

A banda de retreure el totalitarisme de Torra, Fernández també ha criticat el relativisme del PSOE, que "pot ser igualment perillós". I s'ha dirigit així al grup socialista:

"Aquest relativisme del PSOE els permet, per mantenir el poder, empassar-s'ho tot, acceptar qualsevol cosa, tancar els ulls davant del més greu, acceptar pop com a animal de companyia, sigui quina sigui la situació."

I ha dit directament a Miquel Iceta: "No hi ha condicions per al diàleg, perquè primer cal aïllar l'equació totalitària".

Al final de la seva intervenció ha parlat d'espanyolitat:

"Vostè, físicament, s'assembla molt més a mi que a un saltador de perxa noruec. És que és vostè molt espanyol. Som un parell d'espanyolassos, tots dos. Ja sé que li fa mal, però és que vostè és molt espanyol."

I ha conclòs, recuperant el tema de la colònia: "De quina colònia em parla? Catalunya no és cap colònia. Catalunya forma part del cor d'Espanya."

En el torn de rèplica, Fernández ha retret a Torra que defuig el debat.

"Vostè, tot i que és una persona cultivada -no l'hi discuteixo-, té al·lèrgia a debatre."

També ha retret al president de la Generalitat que vulgui que el rei es disculpi pel discurs del 3 d'octubre d'ara fa un any.

"Demana al rei que es disculpi. A molts, ens va encantar aquell discurs. Va ser l'embrió de la manifestació del 8 d'octubre."

Fernández ha tancat la seva intervenció demanant la dimissió de Torra.

"S'està convertint vostè en l'obstacle per a la reconciliació. I per això li demano que dimiteixi."

 

ARXIVAT A:
PP
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut