Desplegament policial pel tiroteig al metro de Nova York (EFE/EPA/JUSTIN LANE)

23 ferits en un tiroteig al metro de Nova York

Ha estat en hora punta en una estació de Brooklyn i la policia segueix buscant el presumpte autor

RedaccióActualitzat

Diverses persones han rebut trets aquest dimarts en una estació de metro del carrer 36 de Sunset Park de la ciutat de Nova York, als Estats Units. Segons la policia, hi ha 23 persones ferides, de les quals deu haurien rebut impactes de bala. D'aquests, la meitat estan en estat crític però estable, i diu la policia que no es tem per la seva vida.

En declaracions a la premsa, els agents han explicat que els fets no s'estan investigant com a acte terrorista i que l'autor, identificat com un home de 62 anys, continua fugat. Així ha relatat què ha passat la portaveu policial: "A les 8:24 del matí, un home al metro s'ha posat una màscara antigàs, ha tret un pot de la motxilla i el tren s'ha omplert de fum. Ha disparat contra la gent i ha ferit diverses persones".

Això explicaria per què a l'estació hi havia fum, i els primers dubtes sobre si s'hi haurien trobat explosius. En qualsevol cas, la policia ha detallat que no hi havia artefactes explosius actius i ha demanat que qualsevol testimoni els truqui per aportar informació que pugui ser útil.

La policia busca un home corpulent amb màscara antigàs i armilla verda de construcció, segons explica la CNN a partir de fonts de la policia.

Els vídeos i els testimonis del moment mostren com s'han viscut moments de pànic a la zona de l'atac, en aquesta estació del metro de Brooklyn. El tiroteig s'ha produït en hora punta.

El tiroteig hauria estat durant l'hora punta del matí (Reuters / Brendan McDermid)

L'alcalde de Nova York, Eric Adams, que ha assegurat a través d'un comunicat que està al cas de les últimes informacions sobre l'incident, i ha demanat als ciutadans que s'allunyin de la zona de Brooklyn per permetre als serveis d'emergència treballar en les millors condicions possibles.

A través de Twitter, la policia també ha demanat que ningú s'apropi a la zona.

Personal d'emergència prop de la zona on hi ha hagut el tiroteig (Reuters / Brendan McDermid)

Segons ha explicat en un primer moment l'agència Associated Press, un portaveu del Departament de Bombers de la ciutat ha assegurat que han arribat a l'estació per un avís de fum hi han trobat diverses persones a qui havien disparat i dispositius sense detonar.

(Google Maps)

Segons el The New York Times, les escoles properes a l'escena del tiroteig s'han "confinat": han tancat les portes i no s'hi permet l'entrada de visitants.

El servei de missatgeria d'emergència de la ciutat de Nova York ha demanat que s'eviti tota la zona, des dels carrers 20 fins al 40 entre la Tercera i la Cinquena Avinguda, una zona residencial molt concorreguda. A la xarxa de metro de Nova York, s'hi ha desplegat la Guàrdia Nacional, que forma part de l'exèrcit.

La Guàrdia Nacional a l'estació Central, a Manhattan (Reuters / Andrew Kelly)
ARXIVAT A:
PolicialEstats Units
Anar al contingut