Frank James, el sospitós del tiroteig al metro, detingut per la policia (Reuters/Andrew Kelly)

Detenen el sospitós del tiroteig al metro de Nova York, un home de 62 anys

L'home va disparar contra els viatgers i va aconseguir fugir de la zona, però a través de la clau d'una furgoneta la policia l'ha identificat i detingut

Redacció / AgènciesActualitzat

La policia de Nova York ha detingut el presumpte autor del tiroteig al metro de Brooklyn. La policia l'hauria localitzat a Manhattan.

De "persona d'interès per a la investigació" ja havia passat, a primera hora d'aquesta tarda, a ser considerat oficialment com a sospitós.

La policia de Nova York havia tancat el cercle sobre aquest home de 62 anys, identificat com a Frank James, que hauria tirotejat una desena de passatgers del metro de la ciutat aquest dimarts al matí, en plena hora punta.

El sospitós de l'atac va utilitzar bombes de fum i va fugir de l'andana, deixant enrere més d'una vintena de persones ferides entre les que van rebre trets i les que van prendre mal intentant fugir.

La policia ha aconseguit vincular James amb l'atac després de torbar una furgoneta U-Haul que hauria llogat a Filadèlfia i que estava estacionada en un carrer de Brooklyn. Van recuperar la clau d'aquest vehicle a l'escena del crim.

L'alcalde de la ciutat, Eric Adams, ha promès portar el sospitós davant la justícia i havia demanat als novaiorquesos que estiguessin alerta. "Està clar que aquest individu volia crear terror i violència", creu Adams.

La policia i l'Ajuntament van demanar no apropar-se a la zona per facilitar la investigació (EFE/EPA/JUSTIN LANE)

Malgrat que no se sap el motiu de l'atac, els investigadors han trobat una sèrie de publicacions a les xarxes socials relacionades amb una persona anomenada Frank James que esmenten les persones sense llar i l'alcalde de la ciutat de Nova York.

L'home tenia una pàgina de YouTube, anomenada "Profeta de la Veritat" on penjava discursos, de vegades poc coherents i vehements, en què parlava de qüestions racials, la inseguretat a Nova York, sobretot al metro, i atacava persones homosexuals i l'alcalde de la ciutat.

En un dels vídeos deia que estava "ple d'odi, ple de ràbia i ple d'amargor". En un altre, assegura haver estat diagnosticat amb una malaltia mental i internat en un centre on va assistir a "espectacles de terror".

Segons diu, havia estat víctima de violència en aquests centres, "no violència física, sinó la classe de violència que un nen pateix a l'escola i que el porten a agafar una pistola i disparar als cabrons". "Per què un negre segueix viu en aquest planeta? cabrons", repeteix.


L'arma es va bloquejar

Els testimonis oculars també van descriure l'agressor com un home corpulent, que portava una armilla taronja, una dessuadora grisa, un casc verd i una màscara.

L'atac va començar al vagó del tren quan estava a punt d'entrar a l'estació. L'home armat va treure dos pots de la bossa i els va obrir, i va omplir de fum tot el vagó.

Pel que sembla, l'arma es va bloquejar enmig del tiroteig, la qual cosa hauria evitat un major nombre de víctimes, segons ha informat la CNN citant fonts de les forces de l'ordre.


Augment de la violència

La ciutat de Nova York ha vist un fort augment dels crims violents durant la pandèmia, incloent una sèrie d'atacs aparentment aleatoris al metro.

L'alcalde de la ciutat ha promès ampliar els programes detinats a la salut mental. Adams ha qualificat l'incident de dimarts d'"un acte de violència sense sentit" i s'ha compromès a duplicar el nombre d'agents assignats a la seguretat del metro.

 

ARXIVAT A:
PolicialEstats Units
Anar al contingut