Tensió en una protesta contra la presència del jutge Marchena a Barcelona

Uns 500 independentistes s'han concentrat davant del Col·legi d'Advocats de Barcelona contra la presència del president del tribunal del judici del procés, que ha pogut accedir sense problemes a l'edifici

RedaccióActualitzat

Amb crits de "Fora Marchena", "Marchena feixista" o "En Marchena, a la trena", unes 500 persones s'han concentrat aquest dilluns a la tarda davant del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) contra una conferència que impartia el jutge del Suprem Manuel Marchena.

La protesta l'han convocada una quinzena d'associacions de juristes d'arreu de Catalunya, l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural en contra de la presència del president del tribunal que va condemnar els dirigents sobiranistes per l'1-O en el judici del procés.

L'acció ha derivat en moments de tensió entre grups de manifestants i els Mossos d'Esquadra que custodiaven la porta de l'edifici.


Tensió també a l'interior

El magistrat del Suprem participa en una conferència sobre intel·ligència artificial i processos penals organitzada per la secció de dret penal del Col·legi.

L'assistència a la conferència estava limitada als advocats col·legiats que s'hi haguessin inscrit prèviament i les places disponibles es van exhaurir divendres passat.

Tanmateix, una vintena d'advocats han fet un acte de protesta a l'interior: han mostrat estelades i han abandonat la sala, mentre altres assistents els cridaven "fora" o "respecte":

"Heu tingut l'honor de convertir el Suprem en un tribunal d'excepció", ha criticat un dels advocats, mentre que un altre ha qualificat d'"inquisidor" el jutge del Suprem.

Després de sortir de la sala, els advocats s'han unit a la protesta que hi havia a l'exterior de l'edifici.

Al voltant de dos quarts de set de la tarda, ja acabada la conferència, Marchena ha abandonat la seu del Col·legi d'Advocats.

Unes 200 persones s'han concentrat davant l'ICAB en contra de la presència de Marchena (Maria Núria Revetlle)
Unes 200 persones s'han concentrat davant l'ICAB en contra de la presència de Marchena (Maria Núria Revetlle)


Tall de trànsit, estelades i banderes espanyoles a l'exterior

Els manifestants han tallat el trànsit al carrer Mallorca, on hi ha la seu del Col·legi, i han increpat els assistents a la conferència.

En un moment, tres persones han sostingut una bandera espanyola a l'exterior de l'ICAB i han estat escridassades pels concentrats. Tots tres han entrat a l'edifici protegits per un cordó dels Mossos d'Esquadra, que també han col·locat quatre furgonetes d'antiavalots a l'exterior de l'ICAB.

Persones amb una bandera espanyola a l'exterior de l'ICAB, on hi havia una protesta independentista contra el jutge Marchena
Persones amb una bandera espanyola a l'exterior de l'ICAB, on hi havia una protesta independentista contra el jutge Marchena

Malgrat la protesta, Marchena ha accedit sense problemes a l'edifici, tot i que ho ha fet per una porta diferent d'on hi havia la concentració.

ARXIVAT A:
Procés catalàANCÒmnium CulturalJudici procés
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut