Madrid

Solbes anuncia una injecció de 29.000 milions en crèdits per a les pimes

El vicepresident econòmic, Pedro Solbes, ha anunciat una nova mesura anticrisi destinada a afavorir la liquiditat de les petites i mitjanes empreses. El govern, a partir de l'Institut del Crèdit Oficial (ICO), posarà a disposició de les pimes 29.000 milions d'euros l'any que ve. Solbes ha explicat que només podran demanar diners les empreses solvents i les que els bancs no els concedeixin crèdits.

Actualitzat
D'aquests diners, 19.000 podran ser per a capital circulant, és a dir, diners que es gasten perquè l'empresa funcioni. Els 10.000 milions restants seran ajudes per a finançament d'aquest capital. Només podran sol·licitar aquests diners empreses solvents i que no aconsegueixin que els bancs els donin un crèdit.

Pedro Solbes també ha anunciat l'ajornament, a partir de 2009, dels pagaments dels préstecs que s'hagin demanat a l'ICO des de gener de 2006. Les empreses només hauran de pagar els interessos dels crèdits però no l'amortització de capital. Aquesta mesura significa l'estalvi de 5.000 milions d'euros que les pimes podran destinar a altres despeses.

A aquesta suma de diners cal afegir 4.000 milions d'euros més que formen part de la línia tradicional de l'ICO-Pime, que al 2009 arribarà als 10.000 milions. A més, a partir de l'any que ve, aquesta línia finançarà el 100% dels projectes d'inversió. Ara ho fa en un 80% i en un 90%.
Anar al contingut