Barcelona

Sobirania i Progrés demandarà Adif i Renfe i exigirà indemnitzacions per als usuaris

La plataforma Sobirania i Progrés ha anunciat que en els pròxims dies presentarà una demanda judicial col·lectiva contra Adif i Renfe, amb la intenció de demanar indemnitzacions individuals per danys i prejudicis provocats per la suspensió temporal del servei de Rodalies a Catalunya. La intenció és acudir d'aquí a uns quinze dies als tribunals per reclamar una compensació econòmica als afectats, que ells xifren entre 200 i 300 euros mensuals. Per això han demanat a tots els usuaris del servei de Rodalies que aportin les proves documentals que tinguin de les seves despeses addicionals (cangurs, gasolina o taxis), a través d'un formulari que estarà disponible a la seva pàgina web.

Actualitzat

Sobirania i Progrés vol canalitzar el descontentament ciutadà i obtenir el suport necessari perquè la seva demanda judicial segueixi endavant, un suport que si arribés a les 2.000 o 3.000 persones "seria una bona xifra", segons ha destacat una de les representants de la plataforma, Elisenda Paluzie.

L'advocat Jordi Cortada, que serà l'encarregat de tramitar la demanda, ha destacat la "base legal" que existeix en la iniciativa de la plataforma i s'ha mostrat "optimista" pel que fa al resultat final, ja que, segons ha manifestat, "existeix un incompliment clar i manifest en la delegació de l'Estat a una entitat concreta perquè presti un servei públic".

Cortada ha dit que el servei jurídic serà "totalment gratuït" per als particulars que decideixin adherir-se a la demanda, i ha contraposat l'actuació dels polítics per aconseguir compensacions individuals per l'apagada de Barcelona amb la "cortina de fum" que han desplegat ara.

L'actor i president de la plataforma, Joel Joan, ha destacat el paper de les plataformes civils en les societats democràtiques, perquè "estem per la gent, individual i concreta". Joel Joan ha assegurat també que la demanda va en la línia d'ajudar gent que "viu en barris humils i que en molts casos són mileuristes", als quals les despeses addicionals els poden comportar "forats en la seva economia particular".

Sobirania i Progrés, que compta amb el suport de prop de 20.000 persones adherides, declara en el seu manifest que té l'objectiu d'"impulsar des de la societat civil el projecte sobiranista perquè arribi a ser majoritari a la societat".

Anar al contingut