Barcelona

S'investiga si algunes donacions privades al Palau haurien anat a parar a comptes suïssos de Millet sense passar per comptabilitat

Algunes de les donacions fetes per particulars, a través de xecs, al Palau de la Música durant anys podrien haver anat a parar directament a comptes suïssos de Fèlix Millet. El sumari del cas estableix sospites fonamentades sobre aquesta possibilitat que la investigació intentarà confirmar.

Actualitzat
L'informe que va elaborar l'Agència Tributària l'any 2008 sobre els moviments bancaris de l'Associació, la Fundació i el Consorci del Palau de la Música revela que entre els anys 2003 i 2006 es van cobrar xecs lliurats per terceres persones amb imports d'entre 100.000 euros i gairebé 3 milions. En total, onze xecs que sumen gairebé 8 milions d'euros.

La majoria d'aquests xecs es van cobrar a l'oficina que Caixa Catalunya té a l'avinguda de la Catedral de Barcelona i, segons fonts de la nova junta del Palau, hi ha sospites fonamentades que alguns d'aquests xecs s'haurien pogut cobrar directament, sense ingressar-los als comptes del Palau. Per aclarir si Millet i Montull se n'embutxacaven l'import, el fiscal ha demanat que declarin com a testimonis els successius directors d'aquesta sucursal entre els anys 2003 i 2006.

La investigació apunta que la destinació final d'aquests diners es podria trobar fora del territori espanyol, en concret, en un compte numerat que Fèlix Millet tenia a Suïssa. El jutge ha emès una comissió rogatòria a la confederació helvètica per recollir més informació sobre els moviments d'aquest compte.
Anar al contingut