Es tractaria del segon feminicidi a Catalunya aquest any (ACN/Albert Segura)

S'investiga com a crim masclista l'assassinat d'una dona trans a Barcelona

És el primer cop que s'investiga com a feminicidi l'assassinat d'una dona trans, segons el Departament de Feminismes

RedaccióActualitzat

La policia investiga com a crim masclista l'assassinat d'una dona trans al districte de Sant Martí de Barcelona. Aquest dimarts al matí els Mossos van localitzar la dona a casa seva, amb ferides greus. Malgrat l'atenció dels serveis d'emergències, va acabar morint.

Poc després van detenir la seva parella, un home de 52 anys, com a presumpte autor del crim. El jutjat d'instrucció número 16 de Barcelona, que s'ha fet càrrec del cas, ha acordat aquest dijous enviar a presó provisional comunicada i sense fiança el detingut.

Es tractaria del segon feminicidi d'aquest any a Catalunya, després de l'assassinat d'una dona de 38 anys a Balaguer, el 18 de gener. Segons el Departament d'Igualtat i Feminismes, és el primer cop que s'investiga com a feminicidi l'assassinat d'una dona trans.

 

On es pot demanar ajuda

Per demanar ajuda en cas de violència masclista hi ha un telèfon específic d'atenció i informació: el 900 900 120. Funciona les 24 hores del dia cada dia de l'any, atén consultes i urgències, és gratuït, no queda registrat al mòbil i és confidencial.

En cas d'emergència davant d'una agressió, també es pot trucar al 112.

També funciona el WhatsApp 601 001 122, per oferir informació i assessorament a les dones que són víctimes de violència masclista.

Si es vol denunciar, es pot anar a la policia o directament als jutjats especialitzats en violència de gènere, on les dones tenen el dret de ser assistides per un advocat d'ofici independentment de la seva situació econòmica.

ARXIVAT A:
Violència masclista
Anar al contingut