Les persones alliberades, secundades fins a l'helicòpter per la policia
Les persones alliberades, secundades fins a l'helicòpter per la policia

Set indígenes, assassinats pels rituals exorcistes d'una secta a Panamà

Membres de la secta La Nueva Luz de Dios han matat una dona embarassada, cinc fills seus i un altre menor

Actualitzat

A Panamà, en una remota població a l'oest del país, la policia ha trobat en una fossa els cossos de set persones que haurien mort durant exorcismes practicats per membres de la secta La Nueva Luz de Dios.

Entre les víctimes mortals hi ha una dona embarassada i sis menors. Tots els morts pertanyien a la tribu indígena Ngäbe Buglé, que va ser violentament atacada en un ritual religiós a prop de la costa del Carib.

 

 

Una desena de predicadors laics van torturar un grup d'aquesta comunitat indígena per fer-los "penedir-se dels seus pecats". Els membres de la secta religiosa feien un ritual dins d'una "església" que havien improvisat.

Segons el fiscal local Rafael Baloyes, tots els autors de les morts són indígenes, és més, un d'ells és l'avi dels nens, és a dir, formen part de la mateixa comunitat.

En aquest ritual hi havia persones retingudes contra la seva voluntat, maltractades, va dir Baloyes.

 

"Tots aquests ritus tenien com a objectiu matar-los si no es penedien dels seus pecats. Hi havia una persona nua, una dona, dins de l'edifici, on els investigadors van trobar matxets, ganivets i una cabra sacrificada ritualment."

 

 

Les autoritats van ser guiades fins a la fossa per habitants d'aquesta localitat d'Alto Terrón. La policia ha detingut les 10 persones de la secta i ha rescatat 15 indígenes retinguts, entre les quals hi ha menors.

Un cop alliberats, es va comprovar que tenien diverses ferides, i sel's va traslladar a centres hospitalaris.

El cas s'ha destapat després que alguns veïns denunciessin que pastors de la secta havien segrestat persones i després, també, que un menor retingut es va poder escapar.

Els Ngäbe Buglé són el grup indígena més gran de Panamà i tenen taxes molt altes de pobresa i analfabetisme.

El president de la Coordinadora Nacional de Pobles Indígenes (Coonapip) de Panamà, Marcelo Guerra, ha manifestat que un dels problemes de la zona és la poca rigorositat que hi ha a l'hora de vetllar per la seguretat de la vila quan hi arriben tot tipus de grups religiosos i ONGs.

ARXIVAT A:
Pobresa
Anar al contingut