Sergiev Posad, la ciutat que vol ser "el Vaticà rus" de l'Església ortodoxa

Manel AlíasActualitzat

A uns 70 quilòmetres de Moscou hi ha una ciutat cada vegada més visitada, Sergiev Posad. I ho és pel conjunt monumental que formen el monestir i les esglésies amb estructures defensives de la Laura de la Santíssima Trinitat i Sant Sergi. La UNESCO el va declarar patrimoni de la humanitat el 1993.

El nombre de turistes i fidels ortodoxos que peregrinen fins a aquest punt ha crescut de manera estratosfèrica els últims anys. Les visites han passat de 350.000 persones el 2013 a dos milions enguany. La ciutat, que té poc més de 100.000 habitants. Les autoritats locals diuen que està al límit del col·lapse i plantegen una reforma de dalt a baix.

 

 

La xifra de visitants ha animat les autoritats locals a elaborar un projecte per convertir aquesta ciutat al nord-est de Moscou en el que s'ha batejat com a "Vaticà rus". Ho explica Serguei Pakhomov, diputat i exalcalde de Sergiev Posad:

"Volem crear una ciutat ideal. Cap ciutat russa i potser cap al món ha passat per una transformació així"

Tot el centre històric de la ciutat, es vol fer de vianants i construir-hi tot d'equipaments relacionats amb l'Església ortodoxa.

"Amb museus, un centre de congressos, biblioteques i altres punts d'atracció que s'afegiran a la Laura de la Trinitat. També edificis administratius de l'Església ortodoxa. I tot aquest espai seria per als turistes."

Diuen que al patriarca de Moscou li agrada la idea. I també al govern rus. Però caldrà veure si tant com per enviar cap aquí els més de dos mil milions d'euros que costaria aquesta remodelació sabent que, en un moment de crisi, hi ha moltes ciutats russes que també necessiten inversions.

 

ARXIVAT A:
Església
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut