El moment de l'enlairament
El moment de l'enlairament
Cap Canaveral

S'enlaira amb èxit el coet més potent del món dissenyat per transportar càrrega a Mart

Una de les càpsules del projecte de la companyia privada Space X vol posar un cotxe elèctric Tesla a l'òrbita del planeta vermell

RedaccióActualitzat

Aquest vespre, a tres quarts de deu, s'ha enlairat amb èxit el coet més potent del món des del Saturn 5 de la NASA, a Cap Canaveral. Es tracta del Falcon Heavy, de la companyia privada Space X, del multimilionari d'Elon Musk, el propietari de Tesla.

La missió servirà per comprovar el sistema de vol, de retorn i d'aterratge d'aquest coet gegant, dissenyat per transportar persones i càrrega en futurs viatges a la Lluna i a Mart.

 

 

El Falcon Heavy té una capacitat de 57 tones, però en aquest viatge porta una càrrega singular: un vehicle elèctric Tesla amb un maniquí amb vestit futurista a dins.

<blockquote class="twitter-video" data-lang="ca"><p lang="und" dir="ltr">Una de les imatges de la setmana i del mes. Starman continua el seu viatge solcant l&#39;espai en un descapotable. El va posar en òrbita el Falcon Heavy <a href="https://t.co/pQjbLMQJDz">https://t.co/pQjbLMQJDz</a> <a href="https://t.co/OeXy0bGsVo">pic.twitter.com/OeXy0bGsVo</a></p>&mdash; 324.cat (@324cat) <a href="https://twitter.com/324cat/status/962748583278731270?ref_src=twsrc%5Etfw">11 de febrer de 2018</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
 

Milers de persones han observat el llançament des de les àrees habilitades al Centre Kennedy de la NASA.

Anar al contingut