Christchurch

S'enfila fins a 98 el balanç de víctimes pel sisme de Nova Zelanda

El balanç de víctimes mortals del terratrèmol de Nova Zelanda és de 98, i hi ha 232 persones encara desaparegudes. Els serveis de salvament no tenen gaires esperances de trobar més supervivents. Superada la primera nit amb toc de queda per evitar els saquejos, el 80% dels districtes de Christchurch, la segona ciutat de Nova Zelanda, continuen sense llum ni aigua.

Actualitzat
El primer ministre de Nova Zelanda ha admès que "aquest desastre ens ha deixat, realment, molt tocats" i que els equips de rescat tenen cada vegada menys esperança de trobar supervivents. Es creu que entre 50 i 100 desapareguts estan enterrats sota la runa de la seu d'una cadena local de televisió, entre ells una vintena d'estudiants japonesos, periodistes i policies que van intentar evacuar l'edifici.

La policia, però, els dóna per morts, ja que és massa perillós tirar endavant l'operació de rescat. Tot i això, experts en salvament continuen pentinant el terreny amb l'ajuda de gossos. La zona més afectada pel sisme està acordonada, i dos reporters japonesos han estat detinguts després d'haver-se colat en un hospital en un intent d'entrevistar ferits.

Pel que fa als danys econòmics, es calcula que el terratrèmol costarà al govern neozelandès 12.000 milions de dòlars, en indemnitzacions a les víctimes i en la reconstrucció. A més, l'alcalde de Christchurch, Bob Parker, ha explicat que el sisme ha destrossat el centre històric de la ciutat, ple d'antics edificis colonials, inclosa la torre de la catedral, del segle XIX.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut