Christchurch

Abandonen el rescat d'un centenar d'atrapats sota la runa d'un edifici de Christchurch

Abandonen. Els equips de salvament han abandonat el rescat d'un centenar de persones atrapades entre la runa de la seu de la televisió local CTV de Christchurch. La policia ha assegurat que entre aquests atrapats no hi ha supervivents i que el risc per als equips de salvament és massa elevat. El govern de Nova Zelanda ha decretat l'estat d'emergència a tot el país, i el toc de queda a la ciutat devastada pel terratrèmol, que ha causat almenys 75 morts i 300 desapareguts.

Actualitzat
Els equips de salvament de Nova Zelanda han abandonat les tasques de rescat d'un centenar de persones atrapades sota la runa de la seu de la televisió local CTV de Christchurch, un dels edificis que es va desplomar pel terratrèmol de 6,3 graus a l'escala de Richter. 

La policia ha afirmat que si continuen amb les tasques de rescat en aquest edifici posarien en joc la vida dels equips de salvament. A més, els socorristes han assegurat que no han detectat cap senyal de vida sota la runa després d'inspeccionar-ho amb micròfons d'alta potència i amb petites càmeres de vídeo.

D'entre els atrapats hi ha una vintena d'estudiants japonesos que participaven en un programa d'intercanvi i un nombre indeterminat de periodistes i policies que intentaven evacuar les instal·lacions just després del sisme.

Estat d'emergència i toc de queda

El primer ministre, John Key, ha declarat l'estat d'emergència a tot el país pel que ja han qualificat d'un dels pitjors desastres de la història de Nova Zelanda. Key ha xifrat la reconstrucció per sobre els 6.000 milions d'euros.

A la ciutat de Christchurch s'ha decretat el toc de queda per evitar saquejos i per evitar també que els ciutadans transitin pels carrers del municipi, ja que encara es poden esfondrar alguns edificis per les rèpliques constants.

Anar al contingut