Investiguen els acompanyants de Puigdemont quan va ser detingut a Alemanya
Els acompanyants de Puigdemont quan va ser detingut a Alemanya

S'arxiva la causa contra els acompanyants de Puigdemont quan el van detenir a Alemanya

A Josep Maria Matamala, Josep Lluís Alay i dos mossos se'ls acusava d'un delicte d'encobriment

RedaccióActualitzat

L'Audiència Nacional ha arxivat la causa que es va obrir als acompanyants del president Carles Puigdemont quan va ser detingut el març passat a Alemanya.

Es tracta de l'empresari Josep Maria Matamala, el professor Josep Lluís Alay i dos agents dels Mossos d'Esquadra.

El jutge Diego de Egea ha considerat que no hi ha indicis del delicte d'encobriment i per això ha decidit finalment arxivar la causa que es va obrir per una denúncia de la fiscalia. 

En relació a Matamala, el jutge pregunta a la fiscalia si cal demanar ordre de recerca i captura internacional, ja que no va comparèixer durant la fase d'instrucció.

El magistrat argumenta que "no tenien coneixement" de l'ordre europea de detenció que pesava sobre Puigdemont. I afegeix que perquè es doni un delicte d'encobriment els autors han de "tenir coneixement que la persona que tracta de sostreure's a l'acció de la justícia és l'autor d'un delicte".

Tots quatre anaven en el mateix vehicle quan va ser detingut en una àrea de servei a Alemanya. Viatjaven des de Hèlsinki cap a Brussel·les quan es va reactivar l'ordre europea de detenció contra ell, els exconsellers i l'exdiputada Marta Rovira.

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontProcés catalàIndependènciaJudicial
Anar al contingut