Alemanya deté Puigdemont quan entrava al país des de Dinamarca

L'han detingut a les 11 del matí quan acabava de travessar la frontera i l'han traslladat a la presó de Neumünster

Actualitzat

Carles Puigdemont compareixerà aquest dilluns davant d'un jutge alemany, segons ha anunciat la fiscalia.

"Aquesta compareixença serà per verificar la identitat de la persona detinguda", ha dit el portaveu de la fiscalia. El Tribunal Regional de Schleswig-Holstein, amb seu a Schleswig, "haurà de decidir tot seguit si el Sr. Puigdemont ha de quedar detingut a l'espera d'una extradició a Espanya".

La policia alemanya ha interceptat aquest dissabte al matí Carles Puigdemont quan acabava d'entrar al país en cotxe des de Dinamarca.

Agents de la policia alemanya han aturat Carles Puigdemont a les 11.09, quan circulava per l'autopista A-7 en direcció sud, just després de passar la frontera alemanya des de Dinamarca.

Puigdemont ha estat traslladat a la presó de Neumünster, segons els mitjans alemanys "Die Welt" i "Der Spiegel". Aquesta és la furgoneta que ha traslladat Puigdemont fins a la presó.

 

El seu advocat belga, Paul Bekaert, ha explicat que l'han de portar davant d'un jutge, que abans de 48 hores decidirà si ha de continuar empresonat o el deixa en llibertat condicional.

Protestes davant la presó

Un cop s'ha sabut que Carles Puigdemont és a la presó de Neumünster, un grup de persones s'hi han acostat per mostrar el seu suport. Els manifestants han instal·lat una gran pancarta a les portes de la presó amb el lema "Free Puigdemont".

Al llarg de la tarda, el grup de persones concentrades davant del centre penitenciari ha anat en augment.

 

 

Avisats pel CNI

El diari alemany Focus assegura que el CNI, el servei d'intel·ligència espanyol, tenia localitzat Puigdemont i hauria avisat la policia alemanya quan va sortir de Finlàndia. La retenció l'ha fet una patrulla policial quan Puigdemont entrava en territori alemany al tram nord de l'autopista, segons ha confirmat Uwe Keller, portaveu de la policia de Kiel, capital del land de Schleswig-Holstein.

Puigdemont seria ara a la comissaria de Schuby, una població de poc més de 2.600 habitants que és a uns 30 quilòmetres de la frontera danesa.

 

 

Fonts de La Moncloa han assenyalat que han rebut la confirmació oficial de la detenció de Puigdemont per part de les autoritats alemanyes.

Segons ha explicat l'advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, el tracte de la policia alemanya cap al seu client ha estat en tot moment correcte.

 

 


Segons l'advocat, el president és a hores d'ara a la comissaria a l'espera que es facin les "comprovacions oportunes" en relació amb l'euroordre que té pendent i ja s'ha activat el procediment de la seva defensa.

Jaume Alonso-Cuevillas ha dit que encara no és clar si la policia alemanya tramitarà l'euroordre de detenció o bé el deixaran continuar fins a Bèlgica perquè es tramiti allà.

Alonso-Cuevillas ha explicat que ha pogut parlar amb Puigdemont per telèfon i que li havia explicat que estava rebent un bon tracte per part de la policia alemanya.

La fiscalia general de l'Estat ha dit que s'estan fent gestions amb la fiscalia alemanya i l'Eurojust per facilitar-los tota la documentació i el material per fer efectiva l'euroordre contra Puigdemont dictada pel jutge Pablo Llarena.

El diputat de JxCat al Parlament Quim Torra ha advertit que la situació de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont no és només "un assumpte alemany", sinó que tota la Unió Europea hi té responsabilitats.

 

ARXIVAT A:
Rebel·lióGovern empresonatArticle 155Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut