Nicolas Sarkozy, en una imatge d'arxiu (Foto: Reuters)
Nicolas Sarkozy, en una imatge d'arxiu (Foto: Reuters)
París

Sarkozy retocarà la seva controvertida reforma de les pensions

El president del govern francès, Nicolas Sarkozy, introduirà retocs en la controvertida reforma de les pensions que ha impulsat. Davant l'amenaça dels sindicats d'endurir les protestes, Sarkozy ha demanat que s'introdueixin al text esmenes per millorar la situació de sectors com les mares amb més de dos fills o amb un fill amb discapacitat. En concret, els canvis suposen que els pares que decideixin deixar de treballar durant un any per l'educació dels seus fills podran declarar aquest temps com a treballat en el futur còmput de la seva pensió. No obstant això, Sarkozy mantindrà la idea d'endarrerir la jubilació dos anys, fins als 62.

Actualitzat
El gest de Nicolas Sarkozy s'ha anunciat en ple debat del Senat sobre la controvertida llei, que provoca cada vegada més contestació social. Sarkozy s'ha mostrat inflexible sobre l'allargament de l'edat legal mínima de jubilació fins als 62 anys, i dels 65 als 67 anys per percebre la pensió al 100%, perquè diu que són els pilars de la reforma.

Però el president francès ha demanat que s'introdueixin en el text avantatges per a les mares de famílies nombroses, de més de dos fills, o amb fills discapacitats a l'hora de comptabilitzar els anys treballats. En concret, els pares que decideixin deixar de treballar durant almenys un any per l'educació dels seus fills podran declarar aquest temps com a treballat en el futur còmput de la seva pensió. El canvi s'aplicarà durant els cinc anys vinents i els pares també se'n podran beneficiar durant els tres anys següents al naixement del seu fill.

Aquestes modificacions arriben quan la mobilització social contra el text amenaça de radicalitzar-se. Alguns sindicats de sectors com el transport urbà de París o el ferroviari a escala nacional amenacen d'allargar la vaga fins més enllà de la nova jornada de mobilització general, convocada pel 12 d'octubre.
Anar al contingut