L'efectivitat i durada depenen de cada tipus de vacuna (Unsplash)

Sánchez planeja vacunar de Covid "una part substancial de la població" abans de juny

L'anunci coincideix amb el decret d'un tancament perimetral a Madrid del divendres 4 al dilluns 14 de desembre

AgènciesActualitzat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha afirmat que al llarg del primer semestre del 2021 "una part molt substancial" de la població espanyola podrà estar vacunada contra la Covid-19 i que es farà amb "totes les garanties". El cap de l'executiu ho ha anunciat aquest divendres a La Rioja durant un acte de presentació del pla de recuperació.

Sánchez ha dit que el govern espanyol està preparat per dur-ho a terme "en gairebé qualsevol escenari raonable". El president del govern espanyol ha explicat que Espanya serà un dels primers països de la Unió Europea, juntament amb Alemanya, en tenir un "pla complet de vacunació" en el qual l'executiu treballa des del setembre i que s'aprovarà dimarts que ve en el Consell de Ministres.

Tanca Madrid

L'anunci del president espanyol arriba quan la Comunitat de Madrid ha anunciat que tancarà perimetralment la regió durant deu dies, del divendres 4 al dilluns 14 de desembre, el que inclou el pont festiu de la Constitució.

El viceconseller de Salut Pública, Antonio Zapatero, ha anunciat aquest divendres en roda de premsa aquesta decisió, que es pren amb la finalitat d'arribar al Nadal amb les millors condicions possibles.

El govern regional ja va adoptar aquesta mateixa decisió en els dos últims ponts, el de Tots Sants i el de l'Almudena, amb la intenció de salvar la temporada nadalenca i seguir aplanant la corba de contagi, que els últims 14 dies presenta una incidència acumulada de 297 per cada 100.000 habitants.

La capital d'Espanya rep durant el pont de la Constitució molts turistes d'altres comunitats autònomes per contemplar els llums nadalencs i comprar-hi.


El pla Horeca d'ajudes

Després d'un mes, Pedro Sánchez finalment ha respost a la petició del vicepresident Pere Aragonès que doni suport a un dels sectors més afectats per les restriccions de la Covid: la restauració.

En una carta, Sánchez comunica que s'aprovarà un pla específic per a l'hostaleria, la restauració i les cafeteries, el conegut com a "pla Horeca". Un pla que -diu el president espanyol- tindrà especial importància a Catalunya recordant, però, la necessitat d'aprovar els pressupostos al Congrés, en clara al·lusió a Esquerra.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Vacunes
Anar al contingut