Sánchez durant una sessió al Congrés aquest mes de novembre (Reuters)
Sánchez durant una sessió al Congrés aquest mes de novembre (Reuters)

Sánchez canvia d'estratègia i portarà al Congrés el projecte de pressupostos

Actualitzat

El govern espanyol aprovarà el projecte de pressupostos al llarg del mes de gener i el portarà al Congrés dels Diputats per intentar-ne l'aprovació. Ho ha dit el president de l'executiu, Pedro Sánchez, en una entrevista aquest dimarts al vespre a Telecinco.

Dos dies després de les eleccions a Andalusia, en què el PSOE ha patit una gran pèrdua de vots i escons i té molt difícil continuar governant, el president del govern espanyol ha decidit canviar d'estratègia i intentar l'aprovació dels comptes, tot i que no té garantits els suports necessaris.

A hores d'ara, els comptes només tenen el suport d'Units-Podem. En les darreres setmanes, tant des del govern espanyol com des dels comuns s'ha demanat a ERC i PDeCAT que se sumin al suport als pressupostos. A més, la Moncloa intenta sumar-hi el d'altres grups:

"Esperem comptar amb el suport del PNB i estenem les mans i els ponts a la resta de grups parlamentaris"

Sánchez ha insistit que l'executiu que presideix està determinat a continuar el full de ruta marcat després de la moció de censura i ha descartat un avançament electoral. Tanmateix, ha admès que, si els comptes públics no tiren endavant, el govern "haurà de replantejar-se moltes coses".

El president del govern espanyol ha confirmat que, si els comptes no tiren endavant al Congrés, l'executiu aprovarà mitjançant reials decrets llei algunes mesures contemplades en els pressupostos i que considera importants. Sánchez ha defensat que es tracta d'uns pressupostos socials que "reconstuiran" l'estat del benestar i ha alertat als grups que els rebutgin que "hauran de respondre davant dels ciutadans que necessiten aquestes polítiques".

ARXIVAT A:
Pressupostos Generals de l'EstatPedro Sánchez
Anar al contingut